Боян Петров е Мъж на годината за 2016 г.

OFFNews Последна промяна на 01 март 2017 в 09:51 7148 1

Боян Петров е Мъж на годината за 2016 г.

Снимка Дарик

Алпинистът Боян Петров спечели наградата "Мъж на годината 2016", организирана от "Дарик радио". Той грабна приза в конкуренцията на параолимпиеца Ружди Ружди и писателя Георги Господинов. 

Петров е първият български алпинист, изкачил осем осемхилядника - К2, Канчендзьонга, Манаслу, Макалу, Анапурна, Нанга Парбат, Гашербрум I и Броуд Пик. Общо в метри Боян е изкатерил 57 571 м в Азия.

Второто място в тазгодишното издание на конкурса е за лекоатлета Ружди Ружди. Параолимпиецът ни се състезава в дисциплините хвърляне на копие, мятане на диск и тласкане на гюле. През миналата година на Параолимпиадата в Рио той завоюва най-голямото отличие в тласкането на гюле, подобрявайки световния рекорд.

На третото място е един от най-успешните млади български автори както в родината, така и в чужбина - Георги Господинов. Негови творби са преведени на над 20 езика.

Тази година единствената женска награда „Мис ТВ чар” отиде при чаровната водеща от БНТ Поли Златарева.

В категория „Легенда” наградата безапелационно отиде при писателя Антон Дончев.

Тази година за първи път бе връчено отличието "Нова ТВ медийна звезда”. Водещият и добре познат глас от ефира на Дарик Драгомир Симеонов грабна приза.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови