Богдан Милчев: Пътищата у нас не отговарят на минималните изисквания за безопасност

Трасето е с голям наклон, огромна денивелация, коментира кметът на Перник Станислав Владимиров

OFFNews 23 ноември 2021 в 08:04 2421 1

Пътните условия в България не отговарят на минималните изисквания за сигурност и безопасност.

Това заяви Богдан Милчев от Института по пътна безопасност по бТВ по повод тежката катастрофа с автобус тази нощ на магистрала "Струма".  По думите му най-големият проблем е хоризонталната маркировка, която на 50% в страната или липсва, или не отговаря на изискванията за светлоотразителност.

По думите му според МВР едва на 52 места в страната ни има концентрация на ПТП-та, а Институтът по пътна безопасност е установил над 1500 опасни участъци. 

България е единствено място в ЕС, където има разрешена толкова висока скорост по магистралите и в същото време имаме най-лошите пътища, казва експертът.

Няма намалена видимост, доколкото видях на нощните кадри. Мокро е, влажно е, не вярвам да е имало лед, коментира климатологът проф. Георги Рачев.

Това е едно от най-тежките трасета в нашата страна. То е с голям наклон, огромна денивилация", коментира кметът на Перник Станислав Владимиров по БНТ. 

По думите му това, което е могло да направят от Агенция "Пътна инфраструктура", е хубава маркировка, здрави мантинели и добро асфалтово покритие. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

1

kokoten

23.11 2021 в 10:22

...какви да са пътищата след като окрадоха парите за пътища...а тоя след като го махнаха от КАТ стана много гласовит в критиките....сега няма кой да го чуе,само гради имидж....тъпо копеле...
 
X

Подкастът на OFFNews