БОЕЦ поиска ЕК да спре парите за България

OFFNews 10 септември 2020 в 12:07 2347 1

Представители на гражданско сдружение БОЕЦ внесоха в представителството на Европейската комисия обяснение за причините за искането на оставката на главния прокурор и правителството.

В документа се посочва, че България се управлява от мафия, а парите от еврофондовете трябва да бъдат спрени, за да не обслужват олигархичните кръгове, близки до правителството.

"Брюксел ясно трябва да заяви своята позиция в подкрепа на българските граждани, в подкрепа на процеса на демократизация на България, в подкрепа на процесите срещу корупцията и мафията в България. Тогава и ние ще бъдем истински силни, защото все пак българите сме и европейци и когато имаме тази подкрепа, когато имаме тази солидарност, нашият глас се чува в цяла Европа", каза лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев.

Преди да приключи събитието, за няколко минути беше блокирано движението по столичната улица "Георги Раковски".
От формацията искат да бъдат чути в Брюксел. Това каза в интервю за "Преди всички" адвокат Камен Добрев от движението.

По време на заседанието на Правната комисия на ЕП ще търсим гласност пред представителството на ЕК и ще искаме пряко включване по време на дебатите. Едно автентично движение, каквото сме ние, иска да представи конкретни данни и сигнали. И досега сме внасяли сигнали, каза Добрев и припомни скандалите с Апартаментгейт, "Къщи за тъщи", Барселонагейт и т.н.

Искаме да знаем дали ЕК и ЕП имат смелостта да признаят болестта на държавата у нас. Призоваваме ЕК да спре финансирането, защото да се наливат средства в нереформирана държава е продължаване на агонията, това е лицемерие, така само се засилва мощта на задкулисието, смята Добрев, цитиран от БНР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12392

1

мгергов

10.09 2020 в 16:48

Прави силно впечатление, че всички протестиращи само и единствено за пари говорят. Това ли най-много ги е яд, че не за тях отиват парите от ЕК. Защо тези от БОЕЦ не кажат колко пари получават от Цветан Василев, пък чак тогава да говорят за парите от ЕК.