БОЕЦ обяви блокада на Съдебната палата, няма да пускат Иван Гешев в нея

OFFNews 07 юни 2021 в 09:59 4903 0

Снимка Архив

Гражданското сдружение "БОЕЦ" ще блокира от сряда всички входове на Съдебна палата в София и няма да допуска главният прокурор Иван Гешев да влиза в сградата. 

Това обявиха от организацията на страницата си във Фейсбук. Няма да пречим на гражданите и на дейността на институциите, но няма да допуснем повече Гешев да скверни съдебната палата! В това ще се изразява блокадата, обясняват от БОЕЦ.  

Към момента подкрепа за акцията са заявили Обединение Демократична България и Инициатива "Правосъдие за всеки", очакваме отговор и от коалиция "Изправи се! Мутри вън!" и партия "Има такъв народ"!, пишат още от сдружението. 

Както БОЕЦ вече заявихме — освен битка за оставката на Гешев, това е и тест за политическите партии, кой за какво реално се бори и докъде е готов да стигне. Знаем, че докато Гешев е на върха на прокуратурата, всеки опит за промяна, за справедливост, за борба с корупцията и съдебна реформа е обречен. И всички, които заявяват, че са ЗА съдебна реформа и борба с мафията и корупцията би трябвало да ни подкрепят, ако са честни към избирателите си. А изборите наближават, обясняват от БОЕЦ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови