БНТ, БНР и Народният театър с концерт 'Заедно за Украйна'

OFFNews Последна промяна на 23 март 2022 в 12:39 887 0

Българското национално радио, Българската национална телевизия и Народен театър „Иван Вазов“ организират благотворителен концерт „Заедно за Украйна“, в знак на съпричастност към пострадалите от войната.

Той ще се състои на 28 март (понеделник), от 19:00 ч. в Народния театър.

В благотворителния концерт ще вземат участие Биг бендът на БНР с диригент Антони Дончев и Смесеният хор на БНР с диригент Любомира Александрова. Солисти ще са певицата Елена Сиракова и кларинетистът Борислав Йоцов, гост ще е младата украинска певица Биляна Митева, студентка в НМА „Проф. Панчо Владигеров“. Диригент ще е Любомир Денев – син. Програмата на благотворителния концерт „Заедно за Украйна“ ще предложи музика на Добри Христов, Александър Бръзицов, Вили Казасян, Ангел Заберски – син, Фабиан Андре, Уилбър Шванд и Римски – Корсаков. На финала ще прозвучат изключителните „Сакрални концерти“ на Дюк Елингтън в адаптацията на Джон Хойбай и Педерсън Педер.

Концертът ще бъде излъчен по всички национални и регионални програми на Българското национално радио на 28 март (понеделник) от 19:00 ч. и в ефира на БНТ 1 на 3 април (неделя) от 21:00 ч.

Събраните средства от кратък номер 1466, дарения на място или по банковата сметка на Българския червен кръст ще бъдат предоставени на пострадалите от войната в Украйна.

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ
БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД BG23UNCR76301077778563
UNCRBGSF (За пострадалите от конфликта в Украйна)

Може да дарите и онлайн през страницата на БЧК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови