Близо 50 души са номинираните за наградите "Най-изявените личности на България"

OFFNews 28 април 2015 в 09:37 1753 0

Близо 50 души са номинираните за наградите

Близо 50 души са номинирани до този момент за наградите Най-изявените млади личности на България. Номинациите ще се приемат само още 3 дни чрез попълване на електронен формуляр на адрес http://goo.gl/iiAmq6. Той ще бъде затворен в 23:59 часа на 30 април 2015 г.

Наградите Най-изявените млади личности на България са част от световния проект на Junior Chamber International – The Outstanding Young Persons (TOYP) и през тази година се организират за пръв път у нас. Целта на проекта е всяка година да бъдат отличавани млади хора, които изпъкват с качествата си в избраните от тях области на развитие и които могат да послужат за пример и вдъхновение на младите хора по света.

Номинираните трябва да са млади мъже и жени на възраст между 18 и 40 г., които притежават българско гражданство и които имат доказани постижения в една от десетте категории:

Бизнес, икономика и/или предприемачество;
Политика, право и/или постижения в държавната администрация;
Академични постижения или лидерство;
Културни постижения;
Морално лидерство и/или защита на околната среда;
Заслуги към децата, световния мир и/или правата на човека;
Хуманитарно и/или доброволческо лидерство;
Научни и/или технологични разработки;
Личностно развитие и/или постижения;
Иновации в медицината.

Номинираните ще бъдат оценявани от специално жури. А отличените бележити, преуспели и амбициозни млади хора, със значителен принос за обществото в България, ще получат своите призове на официална церемония на 27 май.

Победителите ще бъдат номинирани за международното състезание TOYP, чийто финал ще се проведе по време на Световния конгрес на JCI в периода 3-8 ноември 2015 г. в Каназава, Япония.

Повече подробности за програмата, категориите, изискванията за номинация и т.н. може да намерите на официални сайт на програмата.

За наградите TOYP

Основите на наградите TOYP са поставени в САЩ през далечната 1938 г. като през годините преминава през редица трансформации. От 1983 г. те започват да се провеждат и в държавите, където има представителства на JCI. С наградата TOYP през годините са отличени личности като Елвис Пресли, Джеки Чан, Джон Кенеди, Хенри Кисинджър и пр.

За JCI България

Junior Chamber International България (www.jci.bg) е международна неправителствена организация обединяваща млади, амбициозни и активни хора от цял свят. Организацията работи по проекти свързани с бизнеса, социалните и културни дейности, международната дейност и обученията – една своеобразна школа, която превръща членове й в изключителни професионалисти, успешни предприемачи и дейни лидери, като им дава възможност да разширят мирогледа си, докато променят света около тях. Организацията е създадена през 1944г, в щата Мисури, САЩ и към момента има представителства в над 115 държави. В организация членуват хората с идеи, за които креативността не е просто дума. Те създават и надграждат над вече създаденото. В България JCI съществува от 2010 година с локални секции в София, Пловдив, Варна и Русе. До момента има установени взаимоотношения с БТПП, Уницеф, Президентството на Република България, AIESEC, СУ, ВУЗФ, големи компании от сферата на бизнеса, както и редица неправителствени организации.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!