Стартира конкурс за десетте най-изявени млади личности на България

OFFNews Последна промяна на 21 март 2015 в 08:56 3035 4

Стартира конкурс за десетте най-изявени млади личности на България

Junior Chamber International – България стартира за пръв път у нас световно известния проект The Outstanding Young Persons – TOYP („Най-изявените млади личности”). Проектът цели всяка година да бъдат отличавани млади хора, които изпъкват с качествата си в избраните от тях области на развитие и които могат да послужат за пример на младите хора по света.

Номинациите ще се приемат до 30 април 2015 г. чрез попълване на електронен формуляр. Номинираните трябва да са млади мъже и жени на възраст между 18 и 40 г., които притежават българско гражданство и които имат доказани постижения в една от десетте категории:

Бизнес, икономика и/или предприемачество;
Политика, право и/или постижения в държавната администрация;
Академични постижения или лидерство;
Културни постижения;
Морално лидерство и/или защита на околната среда;
Заслуги към децата, световния мир и/или правата на човека;
Хуманитарно и/или доброволческо лидерство;
Научни и/или технологични разработки;
Личностно развитие и/или постижения;
Иновации в медицината.

Кандидатурите ще бъдат проверявани за достоверност и съвпадение с изискванията от екипа на JCI и след това одобрените номинации ще бъдат оценявани от специално жури. Отличените бележити, преуспели и амбициозни млади хора, със значителен принос за обществото в България, ще получат своите призове на официална церемония.

Победителите ще бъдат номинирани за международното състезание TOYP, чийто финал ще се проведе по време на Световния конгрес на JCI в периода 3-8 ноември 2015 г. в Каназава, Япония.

Признанието за заслугите на хората с не толкова голям опит и издигането на професионалното и личностното развитие и постижения като идеал за обществото са основни цели на проекта.

Повече подробности за програмата, категориите, изискванията за номинация и т.н. може да намерите на официални сайт на програмата. OFFNews е медиен партньор на инициативата.

Основите на наградите TOYP са поставени в САЩ през далечната 1938 г. като през годините преминава през редица трансформации. От 1983 г. те започват да се провеждат и в държавите, където има представителства на JCI. С наградата TOYP през годините са отличени личности като Елвис Пресли, Джеки Чан, Джон Кенеди, Хенри Кисинджър и пр.

***
Junior Chamber International България (www.jci.bg) е международна неправителствена организация обединяваща млади, амбициозни и активни хора от цял свят. Организацията работи по проекти свързани с бизнеса, социалните и културни дейности, международната дейност и обученията – една своеобразна школа, която превръща членове й в изключителни професионалисти, успешни предприемачи и дейни лидери, като им дава възможност да разширят мирогледа си, докато променят света около тях. Организацията е създадена през 1944г, в щата Мисури, САЩ и към момента има представителства в над 115 държави. В организация членуват хората с идеи, за които креативността не е просто дума. Те създават и надграждат над вече създаденото. В България JCI съществува от 2010 година с локални секции в София, Пловдив, Варна и Русе. До момента има установени взаимоотношения с БТПП, Уницеф, Президентството на Република България, AIESEC, СУ, ВУЗФ, големи компании от сферата на бизнеса, както и редица неправителствени организации.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.04 2015 в 13:50

Радвам се за тази инициатива....въпреки че съм леко скептична.
Аз номинирах в "Личностно развитие и постижение" Лидия Василева(дъщеря ми) не защото ми е дете....
Тя победи собствените си страхове, издигна се над човешките предрасъдъци и показа силата волята и духа над тялото. Показа че след како съдбата те прикове към инвалидната количка, ти можеш да я победиш. Можеш да учиш висше, въпреки забраната, и дори да продължиш, можеш да се пребориш с бюрократизма, и мнението че си нормален и също да работиш любима работа в помощ на хората. Можеш да създадеш семейство, и да родиш дете, и да мечтаеш за повече...
Дори да не научи целият свят, само мисълта че може да даде стимул на някой изпаднал в найното състояние да прихване от нейната сила и воля и да продължи да живее достойно и човешки.

21.03 2015 в 13:41

Ее, супер, много хубава инициатива! Добре е да има повече такива мероприятия, за да виждат младите хора в България, че има възможности за реализация тук! :)

21.03 2015 в 13:07

Има изключително много успели и достойни млади хора в България. Това е една чудесна инициатива те да бъдат признати и да вдъхновят всички нас. :)

21.03 2015 в 09:45

Е, тук в категорията "Бизнес, икономика и/или предприемачество" си имаме безспорен фаворит- Прас Пеев! ;) Сичкото с(и)ган гласува за негу :Р

А иначе... Изненадващо е колко млади българи в сферата на изкуството имаме с международно признание. Надявам се всичките да намерят достойно място в класацията! И нито едно "мамино синче".