Близо 450 отличници по английски език от страната участват в състезанието "Кangaroo Global Linguistics 2020"

Състезанието се организира от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, а домакин тази година е София

OFFNews Последна промяна на 28 септември 2020 в 15:05 1212 0

Близо 450 деца от цялата страна взеха участие в проведения в София Национален кръг на международното състезание по английски език "Кangaroo Global Linguistics 2020" (KGL).

В съботната сутрин столичното 119 СУ "Акад. Михаил Арнаудов" посрещна нетърпеливите да докажат своите знания ученици, заедно с техни преподаватели и директори от 54 училища в цялата страна, членуващи в Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

"Въведеното през март извънредно положение заради пандемията от коронавирус наложи отлагането на състезанието за есента. Но това се оказа възможност за участниците да задълбочат подготовката и обогатят знанията си, за да демонстрират сега най-доброто от себе си в изпитните зали", каза управителят на издателство Клет България Владимир Колев. "Доказали сме, че във време на изпитания можем да мобилизираме силите си. Вярваме, че тази година представянето на нашите ученици ще бъде най-силното досега", категоричен е Колев. 

Всяка година близо 4000 ученици от цялата страна се съревновават в престижното състезание по английски език на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, а до финалния кръг ще достигнат само 15 българчета, които ще мерят сили с най-добрите в света.

"За втори път 119-о училище е домакин на националното състезание. Сега, когато отложиха състезанието през март във Враца, не се поколебах да предложа точно 119-о училище за домакин с убеждението, че една голяма софийска сграда ще даде, както спокойствие, така и леснота при придвижването за всички", каза Диян Стаматов, директор на училището домакин.

"Кangaroo Global Linguistics 2020" се организира у нас от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, създадена от издателство Клет България. Националното състезание по английски език датира от 2007 г. и се утвърди през годините като едно от най-мащабните и престижни езикови съревнования у нас. Близо 60 хиляди ученици на възраст от 8 до 18 години са участвали до този момент в "Kangaroo Global Linguistics", за да покажат наученото. Съревнованието е под формата на тест и се провежда по цял свят от International Testing Authority (ITA) и от Institute for the Development of Educational Assessment (IDEA).

Награждаването на учениците - победители в Националното състезание по английски език на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, както и на подготвилите ги учители, се провежда по традиция по време на Деня на Кеймбридж. Това е 14-ото поред издание на най-голямото събитие за преподавателите по английски език у нас и в Югоизточна Европа. Тази година, поради извънредната ситуация, Денят на Кеймбридж се проведе виртуално и победителите в състезанието ще бъдат наградени в излъчилите ги училища. През следващата година се надяваме и състезанието, и Денят на Кеймбридж да се проведат според утвърдените традиции.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови