Тапи и задръствания на ''Дунав мост 2''

OFFNews 03 август 2022 в 13:49 1573 0

граница

Снимка Гранична полиция

Опашки и тапи има и на граничния пункт при Русе.

Тапи и километрични опашки са се образували на границата с Румъния при Видин - на "Дунав мост 2", предаде бТВ. Освен камиони, преминаването за леки коли също е дълго. 

От "Гранична полиция" съобщават, че към 13 ч. трафикът е интензивен на граничните пунктове "Дунав мост-Русе", "Дунав мост-Видин" ,"Никопол" и "Кардам" на изход за товарни автомобили. Преминаването през съвместните гранични пунктове "Кайнарджа"-"Липница" и "Крушари"-"Добромир" е от 8 до 20 часа.

За денонощие на границата при Видин минават средно по хиляда камиона - около 45 на час. Обработването на всеки камион е по 5-6 минути на всяко от петте трасета и това е максималният капацитет на пункта, казват от дружеството – собственик на моста. Оттам допълват, че една от причините за засилването на трафика е неработещия ферибот "Оряхово-Бекет".

Поради ниското ниво на река Дунав от 12 ч. на 26 юли е преустановено преминаването на фериботната платформа. Работата на ферибота ще бъде възстановена, когато реката в района достигне ниво, позволяващо безопасно плаване, съобщават от "Гранична полиция".

"Трафикът, който влиза в България от ГКПП "Капитан Андреево", "Кулата" и "Лесово", всичко минава през Русе и през Видин и е нормално да има опашки", заяви Христо Монев от "Дунав мост Видин-Калафат" АД, цитиран от бТВ.

Като причини за образуването на опашки се посочват още и засиленият митнически контрол, както и преориентирането на маршрути на движение на доставки.

Опашки и тапи има и на граничния пункт при Русе. Заради това в 18 ч. жители на населени места в региона ще блокират движението там.

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. През съвместните гранични пунктове "Златоград"-"Термес" и "Ивайловград"-"Кипринос" могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата със Сърбия обаче трафикът е интензивен за леки коли на вход-изход. На границата с Турция движението е нормално на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!