Близки и колеги на рейнджъра Антон Петров почетоха жертвите от Кербала

OFFNews 27 декември 2017 в 14:13 3477 0

Близки, колеги и приятели на офицерски кандидат Антон Петров се събраха днес на гроба му в Русе, за да почетат паметта му. Преди 14 години русенският рейнджър загина заедно с още четирима свои другари при атентата срещу база „Индия“ в Кербала. 

Антон Петров си отиде само две седмици, след като навърши 26 години. По традиция на 27 декември майката на русенеца Иванка Петрова прави панихида, на която винаги идват и бойните другари на Антон, служили заедно с него в 68-а бригада „Специални сили“ в Пловдив, съобщи БГНЕС. 

С падане на колене, венци и цветя и традиционната запалена цигара те отдават почит на своя брат, загинал за честта на пагона. „Ние се прекланяме пред неговата памет днес, но ние се прекланяме по този начин и пред една частица от славната история на специалните сили, славната история на българската армия“, каза в словото си бригаден генерал Явор Матеев, началник на 68-а бригада „Специални сили“.

Той поднесе думи на съчувствие към близките на Антон и от името на военния министър Красимир Каракачанов. 

Антон Петров загина на 27 декември 2003 г., на 156-ия ден от началото на мисията им в Ирак. На този ден в района на база „Индия“ местни бунтовници взривиха кола бомба. На място загинаха Георги Качорин, Иван Инджов, Антон Петров и Свилен Киров, по-късно в болницата в Багдад почина Николай Саръев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови