Нинова: Ще помоля Елена Йончева да направи филм за загиналите войници в Ирак

OFFNews 26 декември 2017 в 14:24 13542 2

Утре се навършват 14 години от смъртта на наши военни в Ирак. Срещнахме се с близки на загиналите. Тези хора се чувстват забравени, чувстват, че децата им са забравени. И за тях, и за нас загиналите наши момчета са герои.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след среща с близките на българските военнослужещи, загинали в Ирак. На срещата присъстваха и зам.-председателите на ПГ на „БСП за България” Жельо Бойчев, Георги Свиленски, Весела Лечева както и народният представител от левицата Петър Витанов, които изразиха своята подкрепа за близките на загиналите бойци. 

„Срещнахме се с близките на загиналите, за да им засвидетелстваме уважение, че обществото няма да ги забрави. Поехме ангажимент да преиздадем книгата „Обречени на дълга”, в която се описват биографиите на загиналите”, посочи лидерът на БСП.

„Има нужда от една поправка в Кодекса за социално осигуряване, която да даде възможност на родителите на загинали в мисии, да получават едно социално допълнение, каквото получават родителите на загиналите при изпълнение на наборна служба. Ще внесем такова предложение в НС, в първите дни на януари. Ще направим и една паметна плоча с имената им, като всичко подчиняваме на едно човешко уважение към загиналите и към техните близки, които се чувстват забравени”, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова. Тя обясни, че е предвидено паметната плоча да бъде изградена в София, за да може военните, които заминават на мисии, да поставят цветя и изразят своето уважение към колегите си.

„Ангажираме се с това да направим и документален филм за загиналите”, каза също председателят на БСП. Тя уточни, че ще помоли говорителя на партията, журналиста Елена Йончева, да го направи. 

Иванка Петрова: Никой не е предприел по-сериозни мерки, за да се направи нужната поправка в кодекса

Никой не е предприел по-сериозни мерки, за да се направи нужната поправка в кодекса. Това което искаме е да се изравнят правата ни като на родителите на загиналите в казармата. Вече десет години се борим за това. Надявам се от тук нататък да има резултат,  каза след срещата майката на загиналия Антон Петров Иванка Петрова. 
„Искаме все пак да усещаш, че държавата стои до теб, че не са забравени. Ние сме хора възраст, децата ни ги няма”, допълни тя.

Надежда Саръева: Нека всеки, който минава покрай паметника, да отдаде почит на загиналите

„Заслужаваме един голям хубав паметник за загиналите. Когато минава всеки един народен представител или офицер, тръгващ за мисия, да се поклони, да даде своята клетва и тогава да тръгва за мисия. Всеки един трябва да го усети със сърцето си”. Това бяха думите на Надежда Саръева, майка на загиналия Николай Саръев. 

На 27 декември 2003 г. първата ни база "Индия" в Кербала бе атакувана, загинаха петима военнослужещи, а 27 бяха ранени. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7447

2

MeduimShark

26.12 2017 в 19:30

Шаблонният сценарий отсега е ясен. Много снимки и кратки откъси от интервюта с роднините. Много ефектни монтажи с модерни видео преходи и аудио ефекти, надписи със стилни шрифтове и други неща от аресенала на софтуера за видеообработка, който е фабрично зареден във всеки съвременен MAC за битова употреба, щото тая халтураджийка и нейните партньори няма да се бръкнат за професионален софтуер. И така. Вижте филма им за границата и кажете не съм ли прав. Даже там и едничко интервю нямаше с некой мигрант, щото нямаше среща на живо с такъв. Easy money по допирателната.

7447

1

MeduimShark

26.12 2017 в 16:15

Срещу каква сума "журналистката" ще се навие да направи поредната си халтурка?