Благотворителен концерт в Луковит в подкрепа на борбата с хепатита

OFFNews 31 декември 2013 в 13:18 2419 0

Кампания "Хепатитът до мен"

Благотворителен концерт в подкрепа на борбата с хепатита ще се проведе в Луковит на 25 януари.

Концертът е в подкрепа на кампанията „Хепатитът до мен”. Той ще се проведе в читалището на Луковит с начален час 19 часа.

Кампанията ни до момента е подкрепена от Тони Димитрова, Йоана Драгнева, Орлин Горанов, БТР, Искрен Пецов,Теди Кацарова,Стефан Илчев, Ева, Крум, Борис Дали и още много други, обясни лицето на „Хепатитът до мен” Христо Гешов.

Те доказаха, че популярността в България и не само може да се използва и за добри цели. Те подкрепиха моята лична битка и кауза, която касае всички, не за слава и пари, а за доброто на всички ни и аз им благодаря, допълни Гешов.

Информационната кампания на „Хепатитът до мен” пък е подкрепена от Иван Минчев, Денди, Иван Ласкин, Тодор Георгиев, Юлиан Костов, Георги Милков, Росен Цветков, Иво Танев, Росен Петров, Валя Гиздарска, Венета Харизанова, Гергана Аролска, посочи той.

„Съзвездието ни се разраства, което ме радва. Така всички ние можем да достигнем до повече хора и да дадем гласност на този сериозен проблем наречен хепатит. Коварният вирус е на всякъде около нас, а ние излагаме живота си на риск всеки божи ден, защото не сме информирани", каза Христо Гешов.

От сдружението планират концертът в Луковит да е само първият от поредицата концерти в подкрепа на каузата.Очаква се инициативи да бъдат организирани още в Плевен, Враца, София, Варна, Бургас и др.

"Със събраните средства от концертите ще закупим скринингови тестове за хепатит B и C и с тях ще изследваме колкото се може повече българи в различни краища на страната ни. Друга част от парите ще отидат в помощ на вирусоносители на хепатит, които изпитват финансово затруднение в изплащането на здравните си осигуровки, което е пречка за започване на активно лечение срещу вируса", уточни Гешов.

Всеки може да се включи в кампанията и да помогне за събирането на средства. Дарителската сметка на кампанията може да откриете на сайта на организацията www.udcpeople.org или на страницата на кампанията във фейсбук - Национална кампания "Хепатитът до мен".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!