Бизнесменът, разорал дюните, купил терена за 5000 лева

OFFNews 14 януари 2019 в 16:10 9921 0

Снимка Биволъ

45-годишният бизнесмен Иван Нончев от Бургас, който поръчал да се разкопаят дюните в комплекс "Смокиня", си купил апетитния парцел за 5000 лв., показва разследване на сайта "Биволъ".

Теренът, до който бяха разположени дюните, вече изорани, е с площ 683 кв. м. Той е продаден миналата година от друго физическо лице на бизнесмена Нончев за 5000 лева.

По-рано днес говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че са задържани двамата багеристи, които са изравнили терена и на практика са унищожили дюните. Задържан е бил и поръчителят.

Багеристите твърдят, че са били ангажирани срещу 1000 лв. Багерът е открит скрит близо до местопрестъплението. Заподозреният извършител пък е категоричен, че не му е известно как точно в неговия имот двама багеристи са изравнили терена.

45-годишният Иван Нончев е собственикът на внушителната каравана, която е била паркирана в началото на лятото пред разораните дюни. Според къмпингари, Нончев многократно се оплаквал, че дюните му скривали морската панорама.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!