Бившият кмет на Стрелча е преместен от ареста в болница заради инсулт

OFFNews 30 януари 2016 в 15:49 6421 8

Иван Евстатиев

Обвиненият за изнасилване на ученичка Иван Евстатиев е настанен в Нервно-инсултно отделение на болницата в Пазарджик след получен инсулт, съобщи пред агенция  „Фокус” д-р Запряна Иванова.

Приет е по спешност в 20.40 часа вчера вечерта, след като е докаран с линейка от следствения арест в Пазарджик. По сведения, взети от надзирателите в ареста, вчера в късния следобед те са забелязали, че Евстатиев със слабост влачи десните си крайници и са сигнализирали на тел.112. Поставена му е диагноза десностранна хемипареза. Направен му е скенер, който е дал исхемичен инсулт в лява хемисфера. Болният е бил със слабост в десните крайници, уточни д-р Иванова.

Иван Евстатиев е стабилизиран и контактен към момента, но отказва словесен контакт с медицинския персонал. Малко е стресиран и гледа в една точка, но е с нормална общомозъчна неврологична симптоматика. Пациентът има нормално кръвно налягане 130/80, нормален пулс и нормално дишане. Ще бъде преценено колко дни трябва да остане в болница, каза още д-р Запряна Иванова пред агенция "Фокус".

Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев е обвинен в изнасилване на ученичка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!