Битката на Трайчо Трайков с висок тротоар, остават му още 270

OFFNews 26 юли 2021 в 12:04 9675 1

Снимка Фейсбук на Трайчо Трайков

Кметът на столичния район "Средец" Трайчо Трайков разказа във фейсбук за битката си с висок бордюр на тротоар на пешеходната пътека на ул "Фритьоф Нансен". 

Това е бордюрът, който няма да се налага да разбивам с чук, както се бях заканил, защото най-после е снижен и от двете страни, написа Трайков. 

Историята

Започвайки работа като кмет на район Средец през ноември 2019 г, получавам още в първия си работен ден обаждане от колегата Константин Павлов - кмет на район Лозенец: защо, вика, пешеходната пътека пред кабинета ми, на едно от местата с най-оживен пешеходен трафик е с високи бордюри (районната администрация на Лозенец е в район Средец). Казвам му да, братле, знам и аз отдавна се чудя, захващам се веднага.

Изпращаме писмо до съответната дирекция в Столична община - така и така, моля да възложите на фирмата с рамковия договор да снижи бордюрите. В началото на 2020 г получавам отговор - от зам.-кмет на СО, подписано от двама експерти преди него - моля вижте приложения отговор. Приложеният отговор се оказва друго писмо от друг зам.-кмет на СО, с още двама експерти преди него и гласи: тъй като бордюрите са изградени в рамките на ремонт, финансиран по европейска програма, нямаме право да ги пипаме за срок от пет години, иначе трябва да връщаме парите. 

Такааа... След като се уверих, че няма никакъв майтап, а всичко е съвсем сериозно, установих, че въпросният срок изтича в началото на 2021 г и след като търпеливо изчаках да изтече, написах ново писмо до дирекцията в СО, разговарях със зам.-кмета по строителството Ангел Джоргов, който взе нещата присърце и преди няколко седмици бордюрът откъм НДК, а вчера и този откъм администрацията на Лозенец бяха снижени (тъй като единият е в Средец, а другия в Триадица, СО има договори с две отделни фирми). 

Сега ни остават още само 270 бордюра за снижаване в района, завършва Трайчо Трайков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2602

1

Г-н Колев

26.07 2021 в 16:04

Предупреждават се гражданите с увреждания и майките с деца в детски колички да се въздържат от излизане в София поради чиновнически недомислия. Бременните да задържат ражданията до като бюрократите се назландисат.