Бисквити със скрит изтекъл срок на годност раздадени като безплатни закуски в софийски училища

Александра Маркарян 28 септември 2018 в 11:02 9339 6

Бисквити със скрит изтекъл срок на годност са получили вчера децата от първи до четвърти клас в редица софийски училища.

Етикетът с истинския краен срок за консумация - 4 септември 2018 г., е скрит под нов етикет, залепен отгоре, който сочи нова дата: 25.03.2019 г.

Сигнал за случилото се подаде до OFFNews майка на едно от децата, които не отворило бисквитите в училището си - 39 СУ "Петър Динеков" в "Младост 2", а ги занесло у дома.

Родителите се обърнали към ръководството на училището тази сутрин, а то веднага задействало процедурата по изтегляне на останалите количества и унищожаването им.

"Получихме информацията и веднага се обърнахме към фирмата, от която разбрахме, че има оплаквания и от други училища. Останалите количества ще бъдат унищожени. За съжаление, няма как да върнем тези, които вече са били раздадени - коментира заместник-директорката на 39-о училище Светлана Лазова пред OFFNews. - Много неприятна е ситуацията, но нямаме вина. Никой не е предположил, че под етикета има друг етикет - майсторски беше поставен. За щастие, родителите са били бдителни - може би и заради случая с журналиста, те са погледнали и са видели подмяната. Безкрайно сме им благодарни."

Фирмата доставчик не е определена от училището, тя е избрана с конкурс на общината, уточни зам.-директор Лазова.

Тази сутрин децата са получили топла закуска - кифлички, след като от училището първо са проверили изрядността на храната.

Правим проверка в стола четири пъти месечно с училищното настоятелство. Досега никога не сме имали подобен случай, разказа още Лазова. След инцидента от вчера обаче от ръководството са предупредили работещите там да бъдат още по-бдителни, за да не се случи подобно нещо отново.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

6

Стефан

29.09 2018 в 03:40

И? С колко секунди е изтекъл срокът на годност? Какво се е случило, биохимически, с тая храна след това?
Защо не тичате с писъци насам-натам, по повод стандартите за военновременните запаси? Или можете да смените милион тона консерви от 70-те, с нови? С какви пари? Ще пищите от тях, или ще пищите от глад, когато няма друго? Ще ги ядете ли, или евроценностно ще се превърнете в бухенвалдски скелети, но няма да дадете на ДЕЦАТА си ТОВА?
Аман от гламурни стенания.
Идете да протестирате срещу плановете за полет на хора до Марс. Те все едно ще дояждат тригодишни консерви преди кацането обратно на Земята.
Все едно по коя обществена поръчка са товарили корабът им. И кой пикльо се опитва да прави кариера от това.

16193

5

SC

28.09 2018 в 15:42

Сега да чакаме ли „Господари на ефира“ да намерят склада откъдето са тръгнали въпросните бисквити или отговорните институции сами ще го потърсят?

Уф, ама че съм тъп! Отговорът е ясен. Реалният въпрос е кой репортер ще пребият този път.

14469

4

случайно прочетох

28.09 2018 в 13:22

Чудя се какъв катил трябва да си, за да дадеш на деца храна с изтекъл срок на годност?
Това не трябва ли да се предвиди в НК, като криминално деяние?

6009

2

TSGB

28.09 2018 в 12:03

Същите са раздадени и в 129 ОУ!
 
X

Подкастът на OFFNews