Биопродукти, театър, концерти и още много на "Зелени дни" от 21 - 24 май

OFFNews Последна промяна на 11 май 2015 в 20:19 1903 0

Между 21 и 24 май пред Паметника на Съветската армия ще се проведе шестият фестивал-изложение „Зелени дни“ - най-големият ежегоден форум на открито за алтернативен туризъм, отговорен бизнес и зелени идеи.

„Зелени дни“ ще съберат на едно място водещи производители на биосертифицирани храни и напитки, туристически сдружения, граждански инициативи, магазини за планинска и къмпинг екипировка, природозащитни организации и техните каузи, културни инициативи и аутдоор спортове.

Събитието е със свободен достъп и се очаква да посрещне близо 10 000 души, дошли да съпреживеят четири дни, изпълнени с вдъхновение и внимание към околната среда, природосъобразния начин на живот, споделяне на идеи и гласност за модерни бизнес послания, насочени към утвърждаване на предприемачество с отговорност към културното и природно наследство.

Изложители и посетители на форума ще могат да се запознаят и тестват натуралната козметика с хума на „Авиа“, био продуктите на Freen, да разберат повече за аронията, бирената мая и шипка на „Биония“, да се убедят в целебните свойства на естествения мехлем срещу кожни наранявания „Морава“. Търсещите свободна от добавки земеделска и животинска продукция ще могат да опитат от чистата планинска храна на „Веселата ферма“, био зеленчуците от оранжериите на „Гимел“, меда на „Пчелари Илиеви“ и айвари по традиционни рецепти от Mama’s.

В топлите пролетни дни присъстващите ще могат да да утолят жажда с екзотичната южноамериканска напитка „Мате“ и разнообразните предложения на чайната и магазин „Чай във фабриката“ или със суровите студенопресовани сокове на Fresh Brothers. Децата ще могат да се порадват на забавни играчки от Pino и Thinx.

Туристическия си потенциал ще представят общините Габрово, Етрополе, Правец, Сатовча, Тетевен, във фокус ще бъдат и дестинациите „Елена-Лясковец-Златарица“ и непознатото Средногорие. На домашната и вкусна българска храна с произход е посветена и специална вечеря с дегустация и куверти, която ще се състои в Гранд Хотел София на 22 май.

В рамките на фестивала ще бъдат отбелязани два знакови празника: Световния ден на биоразнообразието и Деня на славянската писменост и култура. По този повод организаторите са подготвили културна програма, изпъстрена с карнавал, работилници „Веселата ферма“ и др., интерактивен театър, концерти, фолклорни танци, изложби, презентации, споделяне на книги и др. Ежедневно ще се провеждат спортни активности за малки и големи - велосъстезания за деца, йога, състезание по катерене и др. Предвидени са и и лекции и презентации на разнообразна тематика - водещи еко инициативи, неправителствени организации, зелено предприемачество, кулинарни демонстрации - Фермерски пазари „Хранкооп“. Пълната фестивална програма ще бъде обявена съвсем скоро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови