Билети за празниците ще има за всички - пускат допълнителни автобуси от София

OFFNews 22 декември 2021 в 09:02 959 0

15 автобуса допълнително ще има от Централна автогара-София за пътуванията по коледните празници. Те са главно в по-натоварените направления - в посока Варна, Сливен, Бургас, Пловдив, Пампорово, Благоевград и Гоце Делчев. Това каза директорът на Централната автогара в София Иван Мирославов за „Денят започва“.

„Търсене има и заради това очакваме превозвачите да осигурят още извънредни автобуси. Пътуващите да не се притесняват, ще има билети и места за всички“, каза пред БНТ директорът на автогарата Иван Мирославов.

Интересът за пътуване в сравнение с миналата година по това време е по-малък, защото пандемичните мерки оказват влияние, посочи той.

„Мерките се спазват. На всички входове имаме уреди за дезинфекция. Фирмата, с която работим по мерките за сигурност, се движат между хората и когато някой не носи маска, го предупреждават да спазва мерките. Хората се съобразяват“, поясни Мирославов.

Според него отговорността за носенето на маски в автобуса и слагането на колан обаче е на пътниците.

„Шофьорите доколкото имат възможност контролират и предупреждават всеки за тези мерки, но по време на път, ако някой си свали колана, шофьорът няма какво да направи, защото е зает с шофирането“, заяви още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови