Билети и карти за столичния градски транспорт ще се плащат и с Mastercard

OFFNews 18 март 2019 в 13:34 3772 0

Снимка Pixabay

Системата за мобилно зареждане на дневна и нощна карта за градския транспорт MPASS вече ще позволява и плащане с Mastercard.

От този месец всеки потребител, регистрирал своята Mastercard, ще получи еднократен бонус - безплатен билет за едно пътуване при следваща покупка. За тази цел е необходимо платежната банкова карта да бъде регистрирана и запазена като средство за следващи плащания.

„Днес в градовете живеят повече хора, отколкото извън тях, и това е безпрецедентна трансформация, която поставя редица предизвикателства пред управлението на транспорта и убранизираната екосистема. В дигиталната ера е от ключово значение за един град да е „интелигентен“, т.е. да е свързан, дигитализиран и иновативен. Това привлича бизнес, туризъм, талантлива работна ръка и спомага за ръста в качеството на живот“, коментира Ваня Манова, мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.

Всеки пътник, който иска да закупи карта за всички линии за ден или да пътува с нощните линии през телефона си, трябва да се регистрира на sofia.mpass.bg. Плащането става чрез дебитна (или кредитна) карта, без допълнителни такси. След закупуването на дигиталната карта с два клика, потребителите получават защитен QR код, който трябва да сканират на входа на метрото за влизане в перона или да покажат при проверка от кондуктор за пътуване в наземния транспорт.

„Насърчаването на устойчивото градско развитие чрез иновации е един от фокусите в нашата визия за София. Вярвам, че частният, обществен и граждански сектор трябва да работят заедно, за да създават по-добре свързани градове, които да отговарят на съвременните нужди на техните обитатели и съм благодарен на Mastercard, че работят заедно с нас за развитието на градската мобилност“, това заяви директорът на Център за градска мобилност Христиан Петров по повод партньорството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови