Без зелен сертификат в заведения и магазини от 24 февруари

OFFNews 22 февруари 2022 в 19:02 13023 1

Снимка mh.government.bg

Считано от четвъртък, 24 февруари, по преценка на собствениците и управителите на заведения може да се допускат посетители без изискване да предоставят „зелен сертификат“. Същото важи и при провеждането на събития и мероприятия.

Изискването за „зелен сертификат“ остава задължително за персонала на всички обекти с обществено значение, гласи заповед на министъра на здравеопазването Асена Сербезова, издадена днес.

От 24 февруари се допуска посещението на до 12 деца в група при провеждане на присъствени групови занятия за деца в езикови, образователни центрове, центрове за подкрепа на личностно развитие и други обучителни центрове и школи при носене на защитни маски за лице, хигиена на ръцете, редовно проветряване на всеки час и дезинфекция.

В доклада на главния държавен здравен инспектор е предложен тристъпков подход за облекчаване на противоепидемичните мерки, според който от 20 март да отпадне изискването за „зелен сертификат“ в цялата страна - при благоприятна тенденция в развитието на епидемичната обстановка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!