Без нощен градски транспорт в София до 1 октомври

OFFNews 24 юни 2021 в 11:56 1197 0

Нощният градски транспорт няма да се движи от 1 юли до 1 октомври, реши Столичният общински съвет. 

Причините за това са удължената епидемична обстановка до края на август и по-малкият брой пътници през лятото.

"С пускането в експлоатация на нощните автобусни линии ще се генерира голямо разходно перо поради ниската натовареност и предвид още действащите противоепидемични мерки, а това ще натовари допълнително не доброто финансово състояние на столичния градски транспорт, който сериозно пострада заради намалелия пътникопоток, вследствие на COVID-19", обясниха от СОС. 

Междувременно Комитет за наблюдение ще анализира предоставените на ЦГМ данни от мониторинга на внедрената автоматизирана система за електронно таксуване и видеонаблюдение в градския транспорт. Новата тикет системата започна да работи през май, а очакваните резултати от въвеждането и успешната й експлоатация ще бъдат проучени от Столичния общински съвет и Столична община.

Целта на комитета за наблюдение е да разгледа предложенията за промени в тарифната политика (за време или за разстояние да се заплаща пътуване в обществения транспорт), да разреши противоречията и да приеме общи стратегически насоки, които да доведат до:

- Икономически ефект за потребителите – икономии на време за пътуване, оптимизиране на разходите и повишаване на интереса към обществения транспорт.

- Превозните документи трябва да осигуряват баланс между качество на услугата и цена.

- Устойчиво развитие на градския транспорт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!