Без изненада: порои и бури и днес

OFFNews 11 юни 2019 в 07:21 2322 0

Денят отново ще е топъл, на много места в Западна България слънчев, но динамичен с характерните за сезона летни бури, показва прогнозата за времето на НИМХ.

Дневните температури ще са в интервала 25-30 градуса. До обяд валежите ще започнат в източната половина и по-конкретно на североизток. По-късно превалявания с гръмотевични бури ще има в почти цялата страна. Има опасност от градушки. Валежите ще са най-значителни в североизточните и централните части на страната.

В планинските райони ще е облачно и превалявания и гръмотевици в следобедните часове. Температурата по високите части – около 13 градуса, в ниското – до 20. Денят по Черноморието ще започне с валежи и гръмотевици до обяд, а по-късно преваляванията ще намаляват и ще спират с тенденция вечерта да е суха. Температурите около крайбрежието – 25-27 градуса, на водата до 23 в района на Бургас.

Атмосферата все още е нестабилна и ще създава условия за валежи и гръмотевични бури. В сряда явленията ще са по-активни южно от Стара планина. Под влияние на антициклон северно от България времето ще започне да се успокоява и до края на седмицата валежите ще намаляват с повече слънчеви часове. Температурите ще се повишават с тенденция да са около 30 градуса през почивните дни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови