Бедствено положение в Плевен след градушката, десетки къщи са с отнесен покрив

OFFNews 16 май 2018 в 08:05 6272 0

Снимка plevenzapleven.bg

В Плевен продължава работата на общинския кризисен щаб, свикан след опустошителната буря и градушка, които нанесоха сериозни щети в града, пише БНР. 

Значително са пострадали десетки къщи в близкото до Плевен село Гривица. Екипи ще продължат да разчистват улиците днес. Пострадал е един от служителите на панорамата.

„Има един пострадал охранител от панорамата "Плевенска епопея". Няма опасност за здравето и живота му, ще се възстанови напълно“, съобщи кметът Георг Спартански. Във Фейсбук той написа: 

Кризисният щаб в Плевен бе свикан незабавно, минути след възникване на бедственото положение в Плевен и общината. Ще работи, докато е нужно. Всички възможни екипи на държавни, общински институции и фирми са на терен и работят за отстраняване на последиците от природното бедствие.

Най-важното - размина се без жертви, има само един пострадал от счупено стъкло с тежки порезни рани на ръката. Оказана му е незабавна медицинска помощ. Осигурено е нужното кръвопреливане. Ще се възстанови напълно.
Благодаря на гражданите, които се включиха със собствени сили и средства! Ще се справим!!!"

Предстои да се направи оценка на щетите.

„Какви са сумите, които ще бъдат похарчени, все още е рано да прогнозираме. Ще се опитваме да се справяме“, каза Спартански.

В община Бяла Слатина е обявено бедствено положение заради щетите след ураганния вятър и падналата градушка. Изкоренени са десетки дървета, изпотрошени са покриви, има скъсани проводници и са отнесени много навеси. Бурята и едрата градушка нанесе щети и в други населени места в Белослатинско, както и в села в община Враца и Борован.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!