БЧК с кампания в подкрепа на деца, пострадали при катастрофи

OFFNews 05 август 2019 в 14:18 1552 0

Българският Червен кръст стартира Втора национална благотворителна кампания в подкрепа на деца, пострадали при пътни инциденти. Целта е в началото на новата учебна година, общественото внимание да бъде насочено към проблема с увеличаващия се детски пътен травматизъм и да се наберат финансови средства, с които да бъде подпомогнато лечението и възстановяването на най-невинните жертви на „войната“ по пътищата.

За съжаление статистиката е тревожна, броят им се увеличава драстично с всяка изминала година. Само за 2018 г. 35 деца загубиха живота си, а 1132 бяха ранени.

От 5 август до 31 октомври 2019 г. със SMS на кратък номер 1255 може да бъде направено дарение от 1 лев за лечението на дете, пострадало при злополука на пътя.

Обединени от мотото „Да опазим децата на пътя“, членовете на Националния дарителски фонд на Български Червен кръст за подпомагане на деца, пострадали при ПТП, стоят зад хуманната кауза вече 15 години. За този период успяха да подкрепят финансово семействата на 757 пострадали деца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови