Бащата на момчетата след побоя в Казанлъшко: Ако им беше дадена бирата, нямаше да ударят

OFFNews 19 юни 2019 в 15:27 8531 5

Ако им беше дадена спечелената бира, нямаше да се стигне до удари. Като им се е паднало, би трябвало да си я получат. Тази бира трябваше да се даде. 

Това коментира бащата на двамата младежи, които нападнаха и пребиха жестоко трети клиент на магазин в казанлъшкото село Горно Черковище, по Нова тв. В събота вечерта братята Мехмед и Ахмед отиват до магазина, за да вземат бира от печеливша капачка. Продавачката обяснява на по-големия брат, че печалбите се получават в големите вериги супермаркети в Казанлък. На опашката зад Мехмед е 50-годишният Галин Черакчиев. Той се опитва да защити продавачката. След секунди е пребит от двамата братя.

Без нищо няма да го удари. Или е бил провокиране от него, или от магазинерката. И те са виновни донякъде, но и са провокирани, твърди днес баща им Исмаил Мурджев, според когото синовете му са добри момчета. 

Двамата нападатели са криминално проявени, заяви главен инспектор Христо Петров, зам.-директор на РУП-Казанлък. Очаква се днес прокуратурата да им повдигне обвинения за хулиганство.

Нападението е заснето от охранителни камери. Нападнатият Галин Черакчиев е със счупен нос, кръвонасядания и хематоми. "Горе-долу съм добре, пак бих защитил продавачката, тя беше права", каза той. 

Магазинерката Ангелина Пондева призна, че била много уплашена, и призова младите хора да бъдат по-толерантни. ,

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12319

4

Чичо ви

20.06 2019 в 12:50

Тея дзверове немат нищо общо с хората! Хората принадлежат към вида Homo Sapiens, което означава наличие на разум и интелект. При тия индивиди разум липсва, за интелект да не говорим, те принадлежат към някакъв друг вид, некой "missing link" в спиралата на човешката еволюция. Питекантропи ли са, некви -питеци ли са - не знам, но хора не са със сигурност!
Трагедията е, че това е нашето бъдеще. Ама така ще е, като закриха тухларните...

12362

3

Хуан

20.06 2019 в 10:30

Просто тези хора нямат ценностна система и не могат да разграничават добро и зло. С този баща скот, какви да са децата? Учудващо е, че прокуратурата повдига обвинение за хулиганство, а не за средна телесна повреда.

12021

2

bls

20.06 2019 в 09:19

Гледах репортажа - този човек не изпитва грам срам от това, което са направили синовете му, а и съм напълно убеден, че ги оправдава и не вижда абсолютно нищо нередно в това да размажеш човек, защото не си бил получил някаква бира. Оскотяването на тоя народ е тотално, деградацията повсеместна, мизерията навсякъде (почти), тъпоумието и празните погледи също .. НЯМА оправия - твърде късно е.