Бащата на мъжа, убил семейството си: Искам да сложа край на живота си

OFFNews 07 януари 2016 в 11:25 6461 2

Бащата на мъжа, убил семейството си: Искам да сложа край на живота си

Снимка Нова

"Нещо много страшно трябва да му се е случило". Това заяви пред Нова тв майката на Благой Сапунджиев, който на 4 януари застреля съпругата и дъщеря си с незаконно притежавано оръжие, след което се самоуби. 

"Каква беше тая любов да унищожи три живота... Нещо е станало много страшно за него. Това няма да мине никога. Мъката е неописуема", разказва майката. 

"На мен вчера ми идваше да си сложа край на живота, да ви кажа. И може би ще го направя. Не мога да го преживея", казва бащата на Благой.  

Родителите на самоубилия се мъж разказват, че дни преди трагедията нищо не е подсказвало, че се той има намерение да убие съпругата и детето си. Дори на брат си, с когото споделял всичко, не казал за пистолета. Купил го е вечерта преди убийството. 

"Как да повярвам. Не е честно... Още не вярвам, че той го е направил. Все си мисля, че някой друг ги е застрелял", казва през сълзи братът на Благой Иван. 

Благой се запознал със съпругата си Йорданка преди 9 години. Бил изключително привързан към детето си и обичал много жена си. 

Семейството на полуделия от ревност мъж смята, че любовен триъгълник може да e причина за семейната драма. Те категорично отхвърлиха твърдението финансов мотив да стои зад случилото се. Според тях още от началото на връзката между Йорданка и Благой нещата не вървели добре. Съпругата искала да води по-свободен начин на живот. Преди три месеца двамата решили да се разделят, като Благой обещал да продължава да се грижи за семейството. Преди Коледа двамата решили да опитат отново да се съберат, но тогава дошло разочарованието - Благой разбрал, че Йорданка има друг мъж до себе си. Това го провокирало, а според родителите му той е действал спонтанно. 

"За да постъпи така, значи тя го е предизвикала. Или му е признала в този момент, че има някой..", казва майката.

Бабата на Йорданка смята това за невярно. "Как ще има друг мъж? Тя ще каже. Аз мисля, че има странична намеса", разказва тя.

Родителите на Благой не искат той да бъде наричан убиец, но няма да му простят. "Не оправдавам това нещо. Никога, не го оправдавам, че посегна да ги убие", категоричен е баща му.  

Днес тримата ще бъдат погребани, но на две различни гробища. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!