Двойното убийство в Пловдив извършено с нерегистриран пистолет

OFFNews 05 януари 2016 в 07:42 4773 1

Двойното убийство в Пазарджик извършено с нерегистриран пистолет

Оръжието, с което мъж застреля съпругата и дъщеря си и после се самоуби, не е регистрирано в полицията. Пистолетът е "Валтер", но как с него се е сдобил стрелецът Благой Сапунджиев, не е ясно към момента, обясниха пред Нова тв от полицията в Пловдив.

Телата на тримата бяха открити в апартамента им на ул. "Асен Христофоров" в пловдивския квартал „Кючук Париж“. 

Към момента е установено, че Благой и съпругата му Йорданка са били във фактическа раздяла от три месеца, но Благой често е посещавал семейството. Той бил с тях през седмица, като тримата прекарали новогодишните празници. До момента не е постъпила информация, която да подкрепя версията, че Благой и съпругата му са имали скандал.

Според показанията на съседите инцидентът вероятно е станал в 5.15 часа сутринта в понеделник. Тогава са чути три поредни звука, които обаче били определени от свидетелите като удряне по кухненски съдове.  

Предстои назначаването на експертизи, които да определят причината за смъртта и на тримата. Продължават разпитите на свидетели, като в зависимост от техните разпити ще може да се говори за мотиви за престъплението. Според съдедите Йорданка не е била заплашвана, но неведнъж е споделяла, че нещата със съпруга ѝ не вървят и им предстои развод, в което Благой не искал да повярва. 

Семейството е поддържало сравнително висок стандарт на живот. Йорданка е счетоводител в месокомбинат, а съпругът ѝ работел като шофьор в петролна фирма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!