Българските пожарникари и доброволци в Турция (снимки)

OFFNews 09 февруари 2023 в 15:31 3624 2

Българските спасители в Турция

Снимка Министерство на вътрешните работи/Пресцентър

Българските спасители в Турция

78 пожарникари и спасители от България продължават да помагат в Турция след двете опустошителни земетресения.  Българският екип е изградил своя лагер на стадиона в Бесни, който е на около 40 км западно от областния град Адияман.

Тази сутрин екип от 22 души, сред които е и лекар от Медицинския институт на вътрешното министерство, са извършили спасителни дейности в района, оказана е необходимата медицинска помощ на пострадали хора. Всички служители на Пожарната  са в добро здравословно състояние.

Националната асоциация на доброволците в България организира 28 доброволци, които отпътуваха за пострадалите от земетресението райони в Турция още на 7-и февруари.

Момчетата и момичетата са от „Аварийно спасяване – Пловдив", „Пловдив 112", Доброволно формирование „Мейдей" и ДФ на Столична община.

В помощ на първия екип днес заминават още 20 доброволци, които следобед ще излетят с турските авиолинии. Доброволците са от клуб „Пещерно спасяване" в Пазарджик, ДФ към община Топловград и други.

Екипите на Българския червен кръст, съвместно с екипа на Дирекция „Аварийна помощ и превенция" към Столична община, работят в района на Адана. До момента те са извършвали дейности по издирване и спасяване на три места.

Всичко за земетресенията в Турция може да прочетете тук

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови