Български превозвачи затвориха с жива верига ГКПП "Кулата"

OFFNews 16 февруари 2016 в 15:13 5291 3

Кулата
Българските превозвачи се заканват да продължат с протестните си действия

Български превозвачи блокираха с жива верига ГКПП „Кулата-Промахон”. Те твърдо заявяват, че няма да пропускат моторни превозни средства, идващи от Гърция, тъй като от гръцка страна не са спазили уговорката.

По информация на българските шофьори, техните колеги идващи от гръцка територия не се пропускат да преминат през границата дори и пеша. На граничния пункт колоната от товарни автомобили непрекъснато се увеличава. Някои от леките коли и автобусите престояват в село Кулата. Българските шофьори ще организират около 16.00 часа протестен митинг.

Микробус ще събере шофьорите, чакащи в колоната, която вече достига до гр. Сандански. Шофьорите информираха, че собствениците на български транспортни фирми подготвят блокада за утрешния ден на ГКПП „Маказа- Нимфея” и на ГКПП „Капитан Петко войвода”.

За действията са уведомени полицията и областният управител на Благоевград, както и министър Ивайло Московски, който миналата седмица беше на границата и води преговори с представители на стачкуващите гърци.

Проблем обаче е допълнително и това, че договорените „прозорци” в пропускателния режим не се спазват и опашките по границите отново се натрупват.
Хората са категорични, че дори гръцките фермери да отворят поредният 5-часов прозорец за пропускане на камионите, няма да отстъпят, тъй като това не решава проблема и договореностите не се спазват.

Расте напрежението сред нашите превозвачи, блокирани на гръцка територия. Там колоната от чакащи камиони вече е над 15 километра, като според нашите шофьори там, в понеделник протестиращите фермери в Гърция са уведомили техните власти за 72-часова блокада на границата.

Днес бе преустановено е движението на всички видове превозни средства през граничните пунктове "Кулата" и "Илинден". Останалите три пункта на българо-гръцката граница – "Маказа", "Капитан Петко войвода" и "Ивайловград" пропускат трафика в двете посоки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!