"Българската Коледа" събрала над 25 милиона лева за 12 години

OFFNews 26 декември 2015 в 10:25 2650 3

Над 25 милиона лева са събрани за 12 години от инициативата "Българската Коледа". Това разкри снощи актьорът Владо Пенев по време на снощния благотворителен концерт, който се проведе в Народния театър "Иван Вазов".

"За 12 години всички ние, обединени около каузата за здравето на българските деца, сме събрали 25 660 233 лв. С тях са подпомогнати 2292 деца и е закупена апаратура за 210 лечебни заведения в цялата страна. "Българската Коледа" е доказателство, че нашият народ може да си поставя големи цели и да ги постига заедно", каза Пенев, цитиран от БГНЕС.

"Тази инициатива е пример за нещо значимо, създадено за българи, за да помага на българи. Дарението не е милостиня, дарението е начин да правим добро", заяви още актьорът и призова българите да продължават да даряват и да подаряват надежда на дете в беда.

Мотото на тазгодишната кампания е "Да помогнем на децата в реанимация". Oт сцената на Народния театър изявени български музиканти, спортисти, актьори, журналисти подкрепиха каузата.

Благотворителната инициатива се провежда под патронажа на държавния глава Росен Плевнелиев, който по традиция присъстваше в Народния театър, редом до заместник-председателя на Европейската комисия Кристалина Георгиева и бившия президент Петър Стоянов.

Специално видео обръщение в подкрепа на децата на България отправи патриарх Неофит. В словото си той призовава да отделим от нашето време сили и средства, за да помогнем на онези, които са в отчаяние и безнадеждност и ги утешим.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!