"Българската Коледа" набира дарения за новата си кампания

OFFNews Последна промяна на 21 ноември 2014 в 12:23 6442 1

Българската Коледа

Новото издание на инициативата на президента "Българската Коледа" ще бъде открито официално в началото на декември. Фокусът на кампанията за тази година ще бъде обявен от президента Росен Плевнелиев.

Отчетената кампания за периода 2013-2014 година беше в подкрепа на децата с увредено зрение и слух. 

Единадесетото издание на „Българската Коледа“ събра дарения с общ размер 2 163 004 лева. Със сумата от 947 763 лева бяха подпомогнати 524 деца. Инициативата дари и медицинска апаратура на тридесет лечебни заведения на обща стойност 1 207 177 лв.

Даренията по инициативата се събират целогодишно, като за целта има разкрити постоянни телефонни линии и банкови сметки. 

Децата, които получават дарения за лечението си в рамките на кампанията, се определят съвместно от Българската педиатрична асоциация, Асоциацията по неонатология, Националния консултант по детски болести, представители на неправителствения сектор, пациентски организации, Център „Фонд за лечение на деца” и организаторите на благотворителната инициатива. 
 Възможните начини да подкрепите каузата на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ е като:


• Изпратите SMS на кратък номер 1117 за М-Тел, Vivacom и Telenor. С всеки SMS дарявате 1 лев на дете в беда. За абонати по договор стойността на един SMS е 1 лв. За потребители на предплатени услуги на всички мобилни оператори стойността е 1,20 лв. с ДДС.

• Се обадите на номер 09001117 за фиксирани абонати на Vivacom и Mtel. С всяко обаждане помагате с 1 лев на дете в беда. Стойността на всяко обаждане е 1 лв.

• Направите банков превод на: Получател: БНТ, за „Българската Коледа“; IBAN: BG13UBBS80023300186210; BIC код: UBBSBGSF; Банка: Обединена българска банка.

• Дарите по интернет чрез ePay.bg. Необходимо е да имате регистрирана в ePay.bg банкова карта или микросметка. За дарение чрез микросметка не се начисляват такси. При дарение чрез дебитна или кредитна карта ще ви се удържи автоматично такса за транзакцията според тарифата на банката - издател на картата. Можете да използвате и международна кредитна карта.

Дарението може да бъде направено и с банкова карта директно на официалната интернет страница на президента

Редът за кандидатстване за получаване на подкрепа от "Българската Коледа" е описана подробно в няколко стъпки на официалната страница на инициативата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови