Българин поставя рекорд на Гинес с околосветско плаване

OFFNews 26 февруари 2014 в 14:47 3899 1

Снимка Нова ТВ

Иван Димов

Българинът Иван Димов възнамерява да обиколи Земята с 5-метрова ветроходна яхта и да постави нов рекорд на Гинес.

Тази есен Димов ще плава през през южните морета сам. Неговото пътешествие ще бъде 28 000 мили и ще продължи около 233 дни (близо 8 месеца). През цялото време българинът няма да се приближава на по-малко от 200 мили до сушата, съобщава Нова тв.

Пътуването на Димов ще започне от бреговете край Франция, оттам той ще потегли през Атлантическия океан към Южните морета, след което ще направи пълна обиколка на земното кълбо.

Българинът ще премине през най-опасните точки за корабоплаването – Нос Добра Надежда (Африка), Южен Нос (Австралия) в Индийския океан и Нос Хорн (Южна Америка) в Тихия Океан, за да се върне отново през Атлантическия океан на стартовата си точка.

Пътуването ще бъде следено от сателит, а в самата лодка ще бъдат поставени три камери, пред които мореплавателят ще разказва за приключението си и ще споделя мислите и вълненията си.

По време на плаването Димов ще промени изцяло и режима си. Той ще редува един час сън с два часа будно състояние през цялото денонощие и ще се храни със специална храна. Така българинът ще издържи на физическото натоварване и няма да му се наложи да слиза на суша.

В началото на Прехода Иван Димов напусна България и заживява в Италия. Преди 4 години той решава, че ще осъществи мечтата на живота си- да постави рекорд на Гинес за околосветско пътуване с ветроходна яхта. Още тогава българинът започва тренировките си за пътуването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл