Quantcast

България с ръст в износа на вино за Китай, Великобритания и Германия

OFFNews Последна промяна на 14 февруари 2016 в 15:38 5097 1

Снимка БГНЕС

"България отчита ръст в износа на вино в страни като Китай, Великобритания и Германия – страни, които имат високи изисквания, а и техните потребители също".

Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева, по време на участието си в ритуално зарязване на лозя в пазарджишкото село Огняново.

"Всичко това говори само за едно, че България произвежда изключително качествени вина. Това, че страната ни увеличава износа си и то в такива пазари, потвърждава професионализма на всички, които работят в сферата на лозарството и винарството”, коментира Танева, цитирана от "Фокус".

Според Танева страната ни изпраща още една поредна успешна година за сектор „Лозарство и винарство”.

"Година, в която независимо и от икономическата ситуация, вследствие на политически решения от геополитически спорове, имаме изключително добро производство. Най-вече и с износ, който е по-голям от предходните години. 

Танева пожела на всички производители на вино здраве и по-успешна година.

„Пожелавам на всички винарски изби в страната успешна година. Независимо от трудностите, които съпътстват всяко земеделие, трудности, предопределени от най-голямата сила – природата", каза министър Танева.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.02 2016 в 15:43

Не думай. "чесън" лично е преслушвал БГ винарите за експорт към братски Китай. Еми не става. Колегите са неграмотни. Една експортна оферта не са в състояние да подготвят, една снимка. Няма знание, няма ищах, няма и мащаб. Същото е и при минералните води.