Българи в Лондон събират подписи за референдум

ОFFNews 14 февруари 2014 в 07:44 4968 1

В Лондон се събират подписи за изборен референдум у нас.
В Лондон се събират подписи за изборен референдум у нас.

Българи във Великобританията стартираха подписка за свикване на изборен референдум у нас.

Емигрантите на Острова станаха първите, които подкрепят вече започналите петиции в голяма част от българските градове и села, съобщи нашият читател Ник Барулов. Засега пунктовете са 4 и се намират в Лондон. Разположени са в магазини на българи.

За подписката в английската столица има и специално създадена фейсбук група. В нея активистите зоват сънародниците ни: "Българи, имаме шанс да променим условията за гласуване в Изборния кодекс. Ако се стигне до насрочване на Референдум и ако гласуваме масово, народните ни "избраници" са ДЛЪЖНИ да се съобразят с нашето мнение. Референдумът е единственият ни инструмент, с който имаме възможност ПРЯКО да нареждаме на законотворците какво искаме."

Те припомнят още, че референдум може да се инициира по няколко начина, но събирането на поне 500 000 подписа на граждани е единственият начин, който има задължителен характер, а не минава през гласуване в парламента.

В България подписи  се събират от Инициативен комитет за референдума на централни обществени места и в офисите на ГЕРБ по места, а вчера в инициативата се включиха и "Ранобудните" в подлеза на СУ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!