Българи са измъчвани и държани болни и гладни в затвор във Виетнам

OFFNews 02 декември 2017 в 11:50 12083 7

Родителите на двама българи, които излежават присъди за източване и клониране на кредитни карти във Виетнам, твърдят, че сънародниците ни са бити, измъчвани, държани гладни и в карцер в затвор в страната. Те също така заявиха, че затворниците са болни и не се лекуват. От ефира на телевизия "Нова" те помолиха институциите за помощ, които според тях в момента нехаят.

Задържаните българи са Юлиян и Колин. Юлиян е заловен от виетнамските власти за точене и клониране на кредитни карти през 2014 г., а Колин е осъден за съучастничество през 2016 г. 

Според сестрата на Колин и майката на Юлиян, които наскоро се връщат от Виетнам, момчетата са болни, държани са оковани и гладни с белезници, поставяни са в карцер. Сестрата на Колин разказва, че те са били с рани, изглеждали са притеснително зле и са лишавани от лекарска помощ. 

Майката на Юлиян - Надя, разказа, че при разговор с него той ѝ споделил за трима загинали нигерийски граждани във виетнамския затвор. 

Близките на затворниците обвиняват институциите в нехайство. Майката на Колин заяви, че синът и не е виждал българския консул в страната. 

От Министерство на външните работи твърдят в отговор до телевизия "Нова", че български дипломат в град Хошимин регулярно посещава българите в затвора. За последно това се е случило на 17 ноември. Задействана е и процедура по трансфер за доизлежаване на присъдите в България.

От там обаче отказват да разкажат какво е здравословното състояние на Колин и Юлиян, защото "информацията представлява лични данни".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

5

kokoten

02.12 2017 в 13:11

...много са си добре там боклуците....дано повече не им дойде наум да крадат....още повече ако си истински мъж,ще гълташ неволите тихо и кротко,а няма да викаш мама да се бори за тебе....пфу,и истински престъпници нямаме....браво на виетнамците,не случайно просперират....

11300

4

yoghurt

02.12 2017 в 13:01

Не, хая! Хаете ли вий, господам или не?

Иначе, коменданте - умирам! Направо си е

"И вълците - изядени, и агнето - бито"

12130

3

borisboris

02.12 2017 в 12:47

Аз хая, ти хаеш, той хае, ние хаем, вие хаете, те хаят...
Не, май не беше така...

21061

2

рамбо

02.12 2017 в 12:40

А тези родители интересували ли са се какво търсят децата им на другия край на света, с какво си изкарват прехраната? Не вярвам да не са знаели, или поне подозирали, че синовете им са престъпници и източват банкови карти. Другия път да си крадат на воля у нас, тук дават само условни присъди.

77927

1

El Commandante

02.12 2017 в 11:58

Мръсници виетнамски!

Ето как ни се отблагодаряват за луксозния си живот в общежитията едно време.

Храни с куче,да те бият....