Над 100 българи блокирани на летището в Тимишоара

OFFNews 27 февруари 2018 в 09:12 4536 0

Снимка Архив

175 българи са блокирани на румънското летище в Тимишоара. Самолетът им от Лондон вместо в Пловдив се е приземил в Румъния снощи заради лошото време. 

Сред пътниците има деца и бременни жени. Сънародниците ни твърдят, че авиокомпанията ги е изоставила на произвола на съдбата. Те не са били настанени в хотел, въпреки обещанията на превозвача. 

От посолството ни в Румъния заявиха, че на българите са предложени автобуси, от които са се възползвали близо 50 души, съобщи Нова тв. Според пътничката Величка Божерикова автобусите са били в окаяно състояние и вече никой не им вдига телефона в посолството в Букурещ, информира БНТ. 

„Капитанът на „Райънеър” заяви, че ще бъдем настанени в хотел и днес ще бъдем извозени дали до Пловдив, или до София. От 21 ч. вечерта ние стоим на летището. Нищо не е осигурено, просто ни стовариха на летището и чакаме от 9 часа”, разказа пред bTV Даниела Стоилова.

По думите й от авиокомпанията предложили автобусен транспорт: „Автобусите приличаха на автобуси на градския транспорт, без тоалетна. 60 човека от групата се качиха на този автобус. Останалите 130 отказахме, защото не виждаме в това време как ще стигнем до България”. Към момента Стоилова и останалите на аерогарата нямат контакт със заминалите. 

Тези, които не поели риска да тръгнат през нощта при тежка зимна обстановка, получили по един ваучер за 5 евро – достатъчни за по едно кафе и минерална вода. „Една майка, която е с малко бебе, помоли да й осигурят памперси и храна за бебето, при което й казаха, че всичко е затворено и няма как да й помогнат”, посочи Стоилова.

Консулът в българското посолство Мирчо Иванов поясни, че преговарят с представители на авиокомпанията и заяви, че се надява проблемът да се реши до края на деня. 

Какви са правата на пътниците при проблеми с полета заради лошо време? Вижте ТУК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови