Нов ремонт ограничава движението по магистрала "Хемус" от 22 юни

OFFNews 21 юни 2015 в 12:50 3904 0

На 22 юни започва ремонтът на двата виадукта между тунелите "Ечемишка" и "Топли дол" на магистрала "Хемус", което ще затрудни движението, предупредиха от агенция "Пътна инфраструктура".

Ще се работи в платното в посока София. Движението ще се осъществува двупосочно в платното за Варна.

Тези съоръжения не са ремонтирани от построяването им преди повече от 30 г. Ще бъдат подновена асфалтовата настилка, хидроизолацията, хоризонтална маркировка.

В момента се ремонтират виадуктите „Елешница“ и „Бебреш“.

Всички дейности на съоръженията по „Хемус“ ще приключат в настоящия строителен сезон.

За повишаване на безопасността на движение при засиления трафик в края на работната седмица и на почивните дни и по-голяма пропускливост на инфраструктурата всеки петък и неделя ще има реверсивно движение в районите с ремонтни дейности. В петък ще има по две ленти в посока Варна и една към София, а в неделя - две ленти към София и една към Варна. Въвеждането на реверсивното движение е съгласувано с „Пътна полиция“.

От следващата седмица шофьорите пътуващи по АМ „Тракия“ вече ще преминават по ремонтираното платно в посока Пловдив между 124-ти и 134-ти км от автомагистралата. Това е отсечката след п. в. „Пловдив-Запад“ до п. в. „Пловдив-Изток“. В момента движението се осъществява по неремонтираното платно в посока София.

Усилено се работи по всички участъци от АМ „Тракия“. Целта е превантивният ремонт на директното трасе да приключи до 1 юли, пишат от АПИ. Досега в посока Пловдив са завършили строителните дейности между 5-ти и 10-ти км, от 80-ти до 90-ти км и от 119-ти до 124-ти км, а в посока София - от 63-ти до 67-ми км и от 67-ми до 71-ви км.

Ремонтират се платната в посока София между 5-ти и 10-ти км, от 74-ти до 80-ти км, от 80-ти до 90-ти км и от 119-ти до 124-ти км. В посока Пловдив – от 63-ти до 74-ти км, 119-ти и 124-ти км и от 124-ти до 134-ти км.

Очаква се в средата на юли да завършат ремонтите на съоръженията при 9-ти км, 63-ти км и моста над р. Тополница при 77-ми км на АМ „Тракия“.

Строително-монтажните работи на виадуктите при 61-ви и 67-ми км ще продължат и през летните месеци.

След 1 юли за повишаване на безопасността на движение при засиления трафик през туристическия сезон в районите на съоръженията всеки петък ще има по две летни за движение в посока София – Пловдив и една в посока Пловдив – София, а в неделя ще са две лентите към София и една към Пловдив.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови