Автобусите в София ще возят до 22 часа от понеделник

OFFNews 27 ноември 2020 в 13:52 7322 1

Центърът за градска мобилност ще предложи на Столичния общински щаб временна промяна в работното време на обществения транспорт от 30 ноември до 21 декември, съобщиха от ЦГМ. 

Предложението е последните курсове на градските линии да са около 22.00 часа, а на извънградските да са около 22.30 часа. Временно ще бъде закрита линия А 294, която е с маршрут Студентски град – метростанция „Г.М. Димитров“.

Въвеждането на по-строгите противоепидемични мерки от 27 ноември тази година ще доведе до намаляване на пътникопотока в обществения транспорт на Столичната община. Затварянето на училища, университети, забраната за извънучилищни дейности, както и промяната в работния режим на различните бизнеси ще е и причината за по-малка натовареност по линиите на градския транспорт, мотивирът се от ЦГМ. 

Колите на обществения транспорт ще се движат по зимни разписания. ЦГМ ще прави анализи на потока от пътници в реално време и в случай на необходимост ще може да организира гъвкави промени по линиите. 

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  15914

  1

  поп Дръвчо

  27.11 2020 в 17:16

  Па умрем да знаем как се правят анализи на пътникопотока в реално време при положение че системата за електронни билети никога не е работила за автобусите, а от известно време не работи и в ел транспорта.
   
  X

  Най-влиятелните хора в Европа се събират в София