Автобус с туристи свърши нафтата, пътниците през нощта на магистрала Струма

OFFNews 01 май 2018 в 08:49 11765 1

Туристи са прекарали 4 часа през нощта на магистрала "Струма", след като горивото на автобуса, с който се връщали от Гърция, свършило на пътя. Според пътниците причината да замръкнат на шосето е шофьорът, източил нафтата на рейса, съобщи Нова тв. 

Около 22:30 ч. закъсахме на магистралата, след разклона за Дупница. Вътре имаше шофьор и екскурзоводка. Спряхме и започна суетене. Разбрахме, че е свършило горивото на автобуса, разказа една от пътничките в автобуса. Според друга жена водачът и екскурзоводката не са ги информирали своевременно какво се случва. Шофьорът не пуснал дори светлини в автобуса, за да не хаби акумулатора. 

Хората звънели на 112, откъдето ги посъветвали да сложат светлоотразителен триъгълник, но се оказало, че такъв липсва. 

Същият автобус трябвало на следващия ден да пътува до Пампорово. Като пресметнахме горивото, в него е трябвало да има още 150 литра нафта. Управителят на транспортната фирма, чийто автобус е нает, не знаеше къде е нафтата и не можеше да посочи кой е виновен, обясни  Добромир Илиев, управител на туристическата фирма „Глобал тур”.

От транспортната фирма „Еделвайс 0707”, осигурила автобуса за екскурзията, предполагат, че някой е източил гориво при спирките на рейса. 

По сигнал на граждани до медиите Министерството на туризма започна проверка на туристическа агенция „Глобал тур”, за която бе съобщено, че изоставила 38 туристи за няколко часа през нощта в автобус на магистрала "Струма". Фирмата е регистрирана в Националния туристически регистър и има валидна застраховка до 6.07.2018 г., показа проверката на ведомството, съобщиха от министерството. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови