Атракциионен влак с парен локомотив ще вози от София до Плевен

OFFNews Последна промяна на 06 октомври 2018 в 07:49 2221 0

Атракционен влак с парен локомотив ще вози този уикенд по маршрут София - Мездра - Плевен - Мездра - София, съобщи БДЖ.

Пътуването е част от инициативите на националния железопътен превозвач по повод отбелязването на 130 години от създаването на Български държавни железници – „130 години пътуваме заедно”.

В композицията ще бъдат включени личният вагон-салон на царица Йоанна от „Корона експрес” и вагон-ресторантът от „Витоша експрес”. Вагонът на царица Йоанна е наскоро ремонтиран и се завръща на релси след повече от десет годишно прекъсване. Ретро влакът ще бъде съставен от пет вагона за настаняване на пътниците. Всички пътуващи ще имат възможност да разгледат специално прикачените вагони, като служители на БДЖ ще им разкажат интересни факти по време на обиколката за всеки един от тях.
Цените на билетите са 18.00 лв. от София до Мездра или от Мездра до Плевен, от Плевен до Мездра или от Мездра до София, 27.00 лв. от София до Плевен или от Плевен до София и 45.00 лв. за билети отиване и връщане по маршрута София-Плевен-София. Билетите са с включени запазени места. Закупилите билети могат да започнат своето пътуване от всяка една гара по маршрута на влака, на които ще спира.
За деца до 7-годишна възраст служителите на билетните каси ще издават безплатни билети с нулева стойност срещу представяне на документ, удостоверяващ възрастта им. Безплатните билети за децата са без право на ползване на отделно седящо място.
Билети могат да бъдат закупени от билетните каси и бюрата във всички гари в страната. 

Подробно разписание на влаковете от атракционните пътувания може да се види на страницата на БДЖ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови