Quantcast

Асандж: Google работят за американските служби

Offnews Последна промяна на 20 септември 2014 в 19:10 2264 9

Джулиан Асандж

Компанията Google от години работи в тясно сътрудничество с американските специални служби. Това каза в интервю за руската телевизия RT основателят на Уикилийкс Джулиан Асандж. Твърденията му се базират на документите, изнесени от Едуард Сноудън.

Според тях Google и правителството на САЩ отдавна си сътрудничат на различни нива.

Според Асандж един от бившите помощници на Хилъри Клинтън Джаред Коен сега е ръководител на проекта Google Ideas. По този начин, правителството получава преки контакти и начини за влияние върху популярната търсачка. Това сътрудничество продължава повече от 10 години.

"В материалите на Едуард Сноудън се съобщава, че вътрешната мрежа на Google се контролира от Агенцията за национална сигурност (АНС) и американските служби, свързани със сектора на отбраната. И това е започнало преди много време. От 2002 г. насам, Google е сключвал официални договори със САЩ на АНС. Агенцията прехваща информация в рамките на мрежата, както и външната комуникация с компанията. В резултат на това ние имаме комбинация от доброволното сътрудничество на нивото на официален договор и социално взаимодействие на ниво ръководители на Google", обяснява Асандж. 

Разкритията са описани в новата му книга "Когато Гугъл срещна Уикилийкс". 

Асандж разкрива още, че истинската цел на шпионажа е да се придобива информация за крайния клиент - предимно частни компании и бизнес корпорации.

"Google събира всякаква информация, която е елемент на бизнес модела: събиране на данни за хора и тяхното поведение. Това е необходимо заради рекламата и целевата група, на която тя трябва да бъде предложена. Така се създават специални профили, които впоследствие могат да бъдат прехванати от службите", пояснява Асандж. 

По този начин разузнавателните служби и държавата са последната брънка в тази верига и всичко отива много по-далеч, казва още той. 

От юни 2012 г. Асандж се укрива в посолството на Еквадор в Лондон, където му беше предоставено политическо убежище. Посолство на Еквадор, е му предложи политическо убежище. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.09 2014 в 11:30

А аз се чудих защо се вдигат цените на ВСИЧКО , а то Google e виновно?!

21.09 2014 в 00:37

Естествено, никой не е и очаквал от Четвъртия хилядолетен Райх нещо по-различно от гьобелсовите и гестаповските методи на Третия.

Конлагери, тайни затвори, полицейщина и тотален шпионаж. Навремето считах Оруел за фантаст, обаче днешната пиндоска действителност дори го надмина.

ГОЛЕМИЯТ БРАТ ВИ ГЛЕДА!

21.09 2014 в 00:21

Jackk, що не ми пръднеш на оная работа, като си толкова смел, м?

20.09 2014 в 23:46

http://vbox7.com/play:fbbe8bc621

Кеф, хахахахахахахахаха

20.09 2014 в 23:34

Момчета, много се размечтахте :). Моля да се придържате към темата, да не спамим все пак.

20.09 2014 в 23:30

Ей, jackk,
а искаш ли да ми резнеш хуя... със зъбки?

Хахахахахахахахахахахахахаха

Червеногъзляците изперкаха съвсем. Идея си нямам как да изтрезнеят.
Костоварчетата ги следват неотлъчно, не че са различни де.
Малкото останали червени бабички - и те ше се включат, напролет, ако преживеят зимата.

Хахахахахахахахахахахаха

20.09 2014 в 23:14

Хахахаха ей го първoто тролско лайно ....ей на такива като тоя му режа гърлото без да се замисля

20.09 2014 в 23:12

Е айде стига глупости бе..как американците ще са виновни...ей са ше дойдат неграмотните тролове на гроб да ви обяснят как путин е виновен, даже Орешарски и той!!

Ох нюз не пишете лошо за обонго че ще ви напляска, като чичо цецко престъпника

20.09 2014 в 23:12

Че за руските ли да работят!?