АПИ: Ще бъде ограничено движението по път I-5 Габрово-Шипка–Казанлък

OFFNews Последна промяна на 24 август 2019 в 07:19 1886 0

По повод честването на на 142-та годишнина от Шипченската епопея ще бъде ограничено движението на транзитно преминаващите превозни средства по път I-5 (E-85) Габрово - Шипка – Казанлък от 8 ч. до 20 ч. днес, съобщава Пътната агенция. Движението ще бъде пренасочено по път II-55.

Пътуващите от Северна към Южна България ще преминават по пътя Гурково за Казанлък, Стара Загора и Бургас.

От Южна към Северна България движението ще се извършва през Гурково - Проход на Републиката - Дебелец за Велико Търново и Русе.

Локалният трафик и идващите от запад превозни средства ще бъдат пренасочвани по път III-552 по маршрута: Габрово - Трявна – с. Белица – с. Вонеща вода – Проход на Републиката и обратно.

В област Стара Загора движението на коли ще се пренасочва към Прохода на Републиката по следния маршрут: път I-6 Калофер - Казанлък - път II-55 Гурково - Велико Търново и обратно. Пренасочването ще става при пътен възел „Мъглиж“ (връзката на път I-5 с I-6).

През прохода „Шипка“ ще бъдат пропускани само автобуси и автомобили с участници и гости на събитието, както и организираният междуградски автомобилен транспорт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови