АПИ откри редица нарушения при ремонтите на ''Тракия'' и ''Марица''

OFFNews 04 юни 2021 в 13:14 1619 0

Редица нарушения са открити при ремонтите на магистралите "Тракия" - между Чирпан и Стара Загора, и "Марица" - района на Свиленград, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". 

Председателят на УС на АПИ инж. Апостол Минчев е извършил инспекция на строително-монтажните работи на магистралите. 

На 3 юни при проверка на ремонтните дейности в участъка от АМ "Тракия" между Чирпан и Стара Загора е констатирано: влагане на некачествени и несъгласувани от Института за пътища и мостове строителни материали; неизпълнение на техническите указания от страна на строителя; липса на компетентен технически ръководител по асфалтополагане; липса на компетентен технически надзор; липса на удачен проектантски и авторски контрол.

Отговорни за това са фирмата строител, строителният надзор и проектантът.

При инспекция на ремонтните дейности на участъка от АМ "Марица", в района на Свиленград, е установено: неточно, некачествено и технически неудачно проектантско решение на преходите насип - мост, повреди по конструктивни елементи и откосите на мост, на който се извършват строителни работи.

Проектантът на обекта се е държал неуважително.

АПИ като възложител на строително-монтажните работи ще поиска извършването на независима техническа експертиза и ще бъде търсена отговорност от проектанта, включително финансова и спиране на авторските права.

Инспекциите на стратегически пътни обекти на председателя на УС на АПИ инж. Апостол Минчев продължават.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови