Антоанета Цонева привикана в отдел "Убийства" за поискано право на отговор

OFFNews Последна промяна на 14 януари 2014 в 08:27 11168 28

Антоанета Цонева
Антоанета Цонева

Във връзка със сигнал, подаден до главния прокурор от г-жа Кристи Петрова - журналист от вестник "Политика", срещу мен, с твърдения, че се чувства застрашена по някакъв начин от моето настояване (в телефонен разговор) да спазва журналистическите стандарти и да обосновава своите твърдения с факти, днес ми се наложи да дам сведения в отдел "Убийства " в СДВР.

Това написа в профила си във Facbook вчера Антоанета Цонева, председател на Управителния съвет на Институт за развитие на пубичната среда и едно от лицата на протестите срещу кабинета на Пламен Орешарски.

"Инспекторът по искане на районния прокурор настояваше да направя това пред него и писмено, както и да подпиша предупредителен протокол, че по никакъв начин няма да упражня физическо насилие над г-жа Петрова, нито да наема други лица да го направят. Поисках да напиша върху протокола, че аз никога не съм отправяла такива закани и никога съм имала такива намерения, но ми бе категорично отказано", написа още Цонева в социалната мрежа.

В интервю за "Нова телевизия" тя уточни днес, че в една от медиите на майката на Делян Пеевски имало публикация срещу нея.

"Аз потърсих отговор защо не е потърсена моята позиция, разказа Цонева. Статията е свързана с протестите и е под заглавие „Кукловодите". В нея се твърди, че имам материален интерес да участвам в протеста, че ние, протестиращите, сме водени от някакви кукловоди", обясни тя.

По думите й спрямо твърденията в статията не е имало никаква факти, а просто едни етикети, които са налепени върху името й.

"За моя изненада в началото на годината получих обаждане от СДВР да се явя да дам сведения в рамките на предварителна проверка. Като съвестен гражданин се отзовах там с адвокат. Сигналът беше от г-жа Кристи Петрова за престъпление от общ характер. Бяхме в отдел „Убийства". По никакъв начин не знам защо. Сигналът преразказваше нашия разговор", обясни още Антоанета Цонева.

Цонева напомни, че винаги е изразявала критично мнение към медийната група на Ирена Кръстева. 

"Тази медийна група нямат никакъв етичен кодекс. Аз имам право да претендирам да се спазват журналистическите стандарти", коментира тя и определи медиите на Кръстева като "медии-бухалки, които прилагат подходи на дискредитация към хора, които имат публична позиция, критична към управлението".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.01 2015 в 12:20

Боже, Боже, местните фашисти откриха "врага", както и топлата вода ..
полковник, Путин ше ти дърпа ушите на теб

09.01 2015 в 12:01

ХЕ! Професора, Сит Лорд, На друго място Лопе де Вега... този "пайнапъл" също ми напомня някого.. все познати непознати бе. Все едно че съм в "Колумбия" къде Централната поща и Славейков преди ...мнооого години. Ама времената се менят:) Ей сега,например, седя на тъмно и през окуляра на един обикновен, легално купен прибор за нощно виждане виждам една гнусна джамия, като замръзнал червей забит в лайно която ми разваля градския пейзаж...ей така като я гледам, защото я виждам много удобно, дали заплашвам някого? А таз джамия, около която пъплят някакви ислямски микроби дали не заплашва никого? Все въпроси...

Поздрави на всички мислещи!

09.01 2015 в 11:21

Госпожата е добре да запази лозУнгите си за следващата седянка и да изпълнява разпорежданията на органите.По Предупредителен протокол НЕ СЕ ДОПИСВА, както е поискала тя и внушава с изявлението си, че някой нарочно й е попречил! Освен това, ако не е съгласна с някоя статия, нормалното е да отговори по същия начин - в печатно издание, вместо да звъни по телефоните на журналисти и да им обяснява КАКВОТО и да било. Когато някой непознат ти звъни по телефона и ти казва какво да правиш, това Е ЗАПЛАХА. Стига са се правили на умрели лисици всички!

15.01 2014 в 20:46

Просто има хора с неприятни физиономии. Такива могат да се занимават успешно с политика, ако обаче са свръхинтелигентни. Средно интелигентните с неприятни физиономии нямат никакъв шанс. Запомнете го това от Балкански.

14.01 2014 в 15:42

Всъщност редно е да въведат не само регистрация, а и броячът да реагира само веднъж на едно IP. Сега всеки с повече свободно време за рефрешване може да си цъка минуси и плюсове, колкото си иска.

14.01 2014 в 13:47

Off news това с рейтингите ми харесва. Очевидно не желаете да въведете регистрации ...

Предлагам обаче, при събрани 100 отрицателни рейтинга, IP-то да се блокира за 2 дни. Естествено може да измислят и вариации (50 - за 6 часа/ 100 за 24 часа/ натрупани 500 отрицателни за по-малко от седмица блокират за 3 дни и така нтатък).

14.01 2014 в 12:33

Балкански постави нов личен рекорд – 3 скрити коментара под една и съща тема. Това е един вид еквивалент на "Хеттрик " във футбола. Гордея се подобно постижение.

Приемам поздравления довечера в Руския Клуб на тържественото празнуване падането на раноблудната оркопация и капитулацията на недоучките шорошоидчета.

Ако Йончев обяви награда за най-много скрити коментари, моя скромност ще участва със сигурност. Важен е спортменския дух. Заминавам във фитнеса, днес ми е ден за кардио, сваляме подкожни мазнини. Ма като гледам тука снимките, и други имат нужда. Както е казал Конфуци: "Здрав дух в здраво тяло!". (казал го е без удивителната де).

14.01 2014 в 12:04

То верно, че половината коментари са я за Карлуково, я за Курило, ама нема места пусто.

14.01 2014 в 11:56

OFFNews, сложете двете снимка, тази и предишната, една до друга, и потребителите сами да преценят, щото вижте сега колко конфузно се получава.

Предложението ми за вечеря към девойката, постнала старата снимка остава в сила. Момичето заслужава поощрение. Аз в първия момент, като видях какlа фотка сте качили, помислих, че сте обърнали на 180 градуса политическата линия и почти се зарадвах.

Обаче РЪКОВОДСТВОТО взе СВЕТКАВИЧНИ МЕРКИ. Уважаеми Йончев, тоя лаф за "качеството на човешкия материал" навремето го пусна един твой съфамилник, полковник Йончев, и беше прав. Остави момичето обаче, не я наказвай. Трябва да сме снизходителни.

14.01 2014 в 11:41

“Коленопреклонно моля Антоанета Цонева, известна напоследък като ЦОНА ОБЩАТА, да не ме дърпа за езика, че ще взема да си направя труда и да проверя откъде й идва газа. Или пък кой й купи мегафона. Моля ЦОНА да спре да ми звъни, да ми пише есемеси и да ме пита с овчи гласец – ама защо така пишеш за мен, защо имаш такова мнение за мен и прочие. Моля Антоанета Цонева да запази достойнство и да престане да ми търси сметка защо изобщо не я харесвам. Не си падам по жени с мегафони!

И най-добре е да спре да се занимава с моите статуси във Фейсбук – така мисля, така пиша. Проява на слабост и недотам висока интелигентност е непрекъснато да се себеотразяваш чрез обществените си прояви и да очакваш от всички да ти ръкопляскат. Между другото това е диагноза и обикновено ходи по хората без богат личен живот. Мнението ми за Антоанета Цонева – Цона и за приятелчетата й – протестърите, е крайно негативно. Веднъж написах, че ме е гнус от проявите им. Продължавам да се гнуся от начина, по който искат да уредят задниците си във властта, дори с цената на това да върнат оная тъпа мутра във властта. При това – на всяка цена. Съжалявам, не ме кефят! Нито Цона, нито Джам и Грънци, нито другите хаймани и жоженца на хранилката на ГЕРБ и разни фондации. Толкоз. Просто не ме кефите!“

Нора Стоичкова

Браво на НОРА!!А вие си цъкайте минусите, само си пазете пръстчетата, че до средата на 2017 год., а и благодарение на такива като Цона Общева Мегафонова със сигурност ще ви се изтрие “минусът“ от клавиатурите, но какво от това, чичко Шорош е яка пачка, веднага ще има рефреш!:):):)