Антикорупционният шеф ипотекирал терасата-покрив, за която твърди, че не е негова

OFFNews 01 април 2019 в 19:21 10048 3

Шефът на антикорупционната комисия Пламен Георгиев е ипотекирал в банка огромната тераса-покрив, за която самият той твърди, че не е част от жилището му. Това показа проверка на bTV на ипотеката, която обезпечава жилищния му кредит. 

Преди няколко дни стана ясно, че през 2017 г. Георгиев е придобил апартамент срещу сумата от 293 хил. лева.

В имуществената си декларация Георгиев обаче не вписва притежанието си на огромна си тераса от 186 кв. м., която заема част от покрива на блока, а само апартамент от 156 кв. м. и прилежащата му тераса от 48 кв. м. По негови думи теренът е общ и не е част от жилището му. 

"Константна е практиката на Върховния касационен съд, че покривът на сградата, вкл. и когато може да се ползва като терасата на едно от жилищата, се включва в общите части на сградата, при което наличието на достъп до него само от един от обектите не променя тази му характеристика", посочи преди дни Пламен Георгиев.

Той още добави, че изнесената информация била организирана атака срещу него - заради добрите резултати в борбата му с корупцията.

Терасата обаче е отбелязана в кадастъра, вписана е в нотариалния акт на шефа на КПКОНПИ и присъства и в офертата за апартамента, разпространена от Антикорупционния фонд. Съседни обекти на етажа няма, а на територията на терена се намират още сауна за шест човека, душ и барбекю.

Георгиев получава кредит от близо 190 хиляди лева. От проверката на bTV става ясно, че в договора му терасата-покрив е ипотекирана като негова собственост:

"Ипотеката се вписва върху следния недвижим имот, собственост на Пламен Георгиев Димитров, застроена площ от 16 квадратни метра, състоящо се от галерия и баня-тоалетна и тераса - плосък покрив с площ от 186 квадратни метра."

Договорът за кредит, в който и "терасата-плосък покрив" е ипотекирана на името на Пламен Георгиев. Кадри: bTV

Тоест антикорупционният шеф официално обявява терасата за част от имота му, но избира да твърди обратното пред обществото впоследствие. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

3

Hissarion

02.04 2019 в 11:16

Константна е наглостта на придобилия власт мутрогерберски чиновник.

8740

2

Косьо Генчев

02.04 2019 в 08:39

Очевидно Конпирът освен че е крадлив е и лъжлив. И му плащаме заплата за да ни лъже и краде. И има и други неправомерни доходи, които няма как да покаже в декларация, благодарение пак на нас.
Защото си позволяваме лукса да го търпим и него, и главния ни прокурор, и министър-председателя ни.
Като нямаме акъл за пет ст'инки - хак да са ни!

17156

1

aviatora

02.04 2019 в 08:28

Бандюга от класата на Цв. ЦВ.