Animal Rescue загуби дело, търси помощ за оцеляването на кучетата в приюта Фермата

OFFNews 19 ноември 2017 в 10:50 19905 1

Приютът за кучета "Фермата" на Animal Rescue Sofia отправи апел за помощ след загубено дело и вмененото задължение да плаща годишно по 4000 лева за сметоизвозване.

"В продължение на месеци се борихме с претоварването в приюта – броят изхвърлени кутрета през тази есен беше чудовищен. Знаете, че за да се подготви едно куче за осиновяване, то получава 3 ваксини (45 лв.), микрочип (10 лв.), паспорт (2 лв.), добра храна (около 80 лв. за месец за кутретата и около 40 лв. за възрастните), кастрация (40 лв-), няколко обезпаразитявания (около 15 лв.), четворен тест за векторни заболявания (30 лв.). И това, разбира се, е само за здравите кучета, които идват без нужда от лечение. Уви, те са твърде нищожен процент. А през тази есен няма месец, в който да сме поели по-малко от сто нови кучета…", пишат от "Фермата" и споделят, че с препълването на приюта почти всички животни са прекарали кучешка кашлица, в момента има епидемия от гиардия.

"Скъпо, много скъпо е да се лекуват 250 животни едновременно… И все пак – благодарение на вашата помощ, на даренията и смс-ите ви, макар и трудно, все някак щяхме да се справим. Злината обаче никога не идва сама", споделят те и разясняват, че след изтощителната емоционално и финансово есен е приключил съдебният им спор със Столична община.

Накратко: "Фермата" е извън районите за сметоизвозване, плаща на частна фирма, а според общината държи 4000 лева годишно данък за сметоизвозване.

"И сега, след края на обжалването ни, стана ясно, че имаме седмица, за да ги платим. Направихме го, събирайки всяка налична стотинка, планирана за отопление, лекарства, храна… А „Фермата“ не може да се сложи на пауза, докато съберем пари. Клиниката има нужда от пелети за отопление (за пускане на парното в приюта, дори не мечтаем на този етап), кучетата имат нужда от лекарства и храна."

Заедно спасяваме животи. Но днес сме на прага на катастрофа – щастието и здравето на 250 кучета зависят от вас, пишат от Фермата и молят за дарения. Телефонът за SMS-и е 17 777 с текст DMS DOG. Останалите начини вижте ТУК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12016

1

Steve Savoy

19.11 2017 в 12:55

Герберастките калъфи пак са безчинствали- този път за сметка на животните... Ще помогнем с каквото можем, но явно така няма да стане... Трябва скалпел...