Американският университет организира безплатно обучение за журналисти

OFFNews 15 октомври 2018 в 13:21 2473 0

Американският университет в България организира безплатно специализирано обучение по английски език за журналисти за втора поредна година.

То ще се провежда в София. Могат да кандидатстват журналисти от всички медии, както и студенти по журналистика от III и IV курс.

Програмата се провежда на английски. Изисква се кандидатите да владеят езика поне на ниво B1/B2.

Обучението започва през ноември 2018 г.

Проектът е финансиран от Посолството на САЩ в България.

"Целта на проекта е да дадем възможност на журналистите да задълбочат познанията си по английски, докато обсъждат основни за професионалното им развитие въпроси като журналистиката на 21 век, етичен кодекс, журналистика на местно и глобално ниво и др.”, сподели Ася Александрова, ръководител на програмата от Американския университет в България.

Програмата е разделена на два модула, като първият предвижда специализирано езиково обучение, което да надгради и активира познанията по английски на представителите на медиите, а вторият се фокусира върху дискусии по важни за журналистическата професия теми.

АУБ има опит и експертиза в преподаването на английски език и различни предмети в областта на журналистиката и масовите комуникации. Студенти от региона и света ежегодно завършват журналистическата специалност на университета и превръщат в посланици на положителни промени в собствените си страни. А Институтът по английски език е лидер в езиковото обучение в Югоизточна Европа.

"За своята 27-годишна история АУБ винаги се придържа към най-високите академични стандарти и предава на студентите си принципите на демократичното и етично лидерство. Вярваме, че чрез професионалното образование можем да постигнем много повече. Тези стандарти са в основата и на езиковия курс за журналисти.”, допълва Александрова.

За да кандидатствате

Необходимите документи за кандидатстване са: професионално резюме; кратък параграф на английски език за това по какъв начин участието в програмата ще помогне за развитието на свободната журналистика в България; документ за нивото на владеене на английски език. Крайният срок за кандидатстване е 2 ноември.

Повече информация за изискванията за кандидатстване можете да намерите на адрес: https://www.aubg.edu/english-for-journalists.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови