Александровска не откри пропуски при случая с починалия мъж, отпратен от Пирогов

OFFNews 27 септември 2017 в 16:12 3481 2

Александровска болница не откри пропуски при случая с починалия мъж, който беше приет в лечебното заведение, след като беше отпратен от "Пирогов". 

За случая от 16 септември разказа съпругата на починалия пациент, която се оплака от забавяне на линейката от над час и нечовешко отношение в двете болници

От болницата съобщиха, че ръководството е запознато със случая на 23 септември от отвореното писмо на Евелина Добрева. 

Оттам уточниха, че е назначена комисия, която да провери изнесените от жената факти и да представи доклад на базата на медицинската информация. 

Според доклада Спас Добрев е приет в "Александровска" в 18.15 часа, близо два часа след първоначалното повикване на линейката. 

Веднага са започнати съответстващи на състоянието му медицински дейности - оценка на състоянието, ЕКГ, мониториране на артериалното кръвно налягане, кислородна ресусцитация, подаване на кислород с маска; осигурен е венозен път и са започнати вливания на обемозаместващи разтвори, включени са медикаменти за стимулация на сърдечната дейност - катехоламини.

При извършването на медицинските дейности пациентът изпада в клинична смърт. След реанимационни действия в продължение на 15 минути е възстановена сърдечната му дейност, което позволява транспортирането му в реанимацията. 

Пациентът е поставен на апаратно дишане, продължава стимулация на сърдечната дейност. В 19.55 часа лекарите се консултират спешно с кардиолог и е направена ехокардиография. Пациентът изпада отново в клинична смърт и въпреки усилията той починал в 20.25 часа. 

Според доклада не са установени пропуски в качеството на лечението и медицинските дейности. 

"Дежурните екипи на УМБАЛ „Александровска” ЕАД са изпълнили своите задължения, посочват от здравното заведение и за пореден път изказват съболезнования на близките на починалия пациент Спас Добрев", посочват от болницата.

Оттам не коментират обвиненията на Евелина Добрева, свързани с отношението, с което са се сблъскали в болницата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

29.09 2017 в 01:52

Да, по това няма как да се спори ...(((

6145

1

kokoten

28.09 2017 в 10:47

Абсолютни глупости и простотии...цялата система е сбъркана и никой от засранците по високите етажи не ще да си мръдне и пръста за излизане от това положение.....к'во прави спешна помощ,само вози до някъде....иначе нямат оборудвани линейки(а ако имат,лъжат за да се отърват и те от болния)....наистина е срамно ,и не колегите от "Пирогов" са виновни,а цялата пасмина от министерството и парламентарната комисия и ако някой трябва да го отнесе,това трябва да са те....Блажени са българите,вярващи,в институциите в България....Докато начело на държавата са физкултурници и пожарникари,така ще бъде.....,и вече няма кой да оправи държавата....просто се свършиха читавите хора......
 
X

Да помогнем на украинските деца!