Аладин се изправя пред съда за два опита за убийство

Юлиан Христов 18 декември 2013 в 12:16 2938 0

Салахедин Бин Аладин

Снимка МВР

Салахедин Бин Аладин

 

Софийска градска прокуратура (СГП) е внесла обвинителен акт срещу Салахедин Бин Аладин за два опита за умишлено убийство.

Аладин нападна и намушка с нож в центъра на София 20-годишната студентка Виктория Христова, след което се укри. Алжирецът беше задържан в Гърция след двудневно преследване от българските власти. Той вече получи 11 месеца затвор за незаконно преминаване на границата. 

На 18 декември 2013 г., Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу Салахедин Бин Аладин за грабеж, придружен с опит за умишлено убийство – престъпление по чл. 199, ал. 2, т.2, пр. второ във вр. чл.198, ал.1, пр.първо, и 2-ро и във вр. чл.26, ал.3, във връзка с ал. 1 от НК.

Обвинението, по което Аладин ще се изправи пред съда е за опита за убийство на Тихомир Цветанов Владимиров.

На 27 май 2013 г., в гр. София, на ул. “Вашингтон“, в близост до Централните хали, с нож Салахедин Бин Аладин е нанесъл няколко удара по тялото на пострадалия Владимиров, като му е причинил четири рани в коремната кухина, две рани в областта на гърдите и рана на шията. Наранени са черният дроб и дясната външна артерия. Нараняванията на Владимиров са довели до опасност за живота му. Деянието е останало недовършено по независещи от волята на Аладин причини – оказана е спешна медицинска помощ, без която би настъпила смърт на пострадалия.

Разследващите са установили и други престъпления на Аладин. На 1 ноември 2013 г., около 00.30 ч. на ул. „Пиротска“ в гр. София е обрал Радосвета Драгнева, като стойността на кражбата е 566 лв. Деянието е извършено чрез употреба на сила - порязване на пострадалата с нож в областта на шията и чрез заплаха.

На 2 ноември 2013 г., около 01.30 ч. на ул. „Трапезица“, гр. София, Бин Аладин е направил опит да отнеме мобилни телефони на обща стойност 480 лв. от Боян Томов, Десислава Савова, Орлин Щерев. Използвал е заплаха чрез насочване на нож срещу пострадалите и употреба на сила – наранил е един от пострадалите. Това деяние е останало недовършено по независещи от волята на Бин Аладин причини, а именно – самоотбрана.

На 2 ноември 2013 г., около 02.00 ч. на ул. „Пиротска“, гр. София, в магазин за алкохол и цигари Бин Аладин е отнел движими вещи на стойност 444 лв. от Виктория Христова, продавач-консултант в магазина. Деянието е извършено чрез заплаха и употреба на сила. Бин Аладин е нанесъл на Христова множество удари с нож по главата, шията, гърба и ръцете на пострадалата, довели до остра кръвозагуба и опасност за живота.
Грабежът е придружен с опит за убийство на Виктория Христова.

В хода на разследването срещу Салахедин Бин Алабин са събрани доказателства и срещу Александър Росенов Симеонов, на когото е повдигнато обвинение за лично укривателство (чл. 294, ал. 1 НК).

Александър Симеонов е предаден на съд за това, че е спомогнал Бин Аладин да избегне наказателно преследване. Симеонов е изхвърлил дрехите, с които е бил облечен Бин Аладин, укрил го е в домовете на свои познати в гр. София и в гр. Пловдив, изхвърлил е телефон, върху който е имало следи от извършеното престъпление.

Спрямо Симеонов е взета мярка за неотклонение „Подписка“.

Разследването срещу Бин Аладин и Александър Симеонов е продължило 1 месец и 11 дни. Разпитани са 32 свидетели, изготвени са 9 експертизи от 22 вещи лица, събрани са множество веществени доказателства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!