Акция пресече международен канал за трафик на наркотици

Задържани са 46 кг. хероин

OFFNews 01 септември 2014 в 10:26 2273 0

Снимка ДАНС

При специализирана операция е пресечен международен канал за трафик на наркотици и са задържани 46 кг. хероин, съобщиха от пресцентъра на Държавна агенция "Национала сигурност" (ДАНС).

На 24 август е служители на "Гранична полиция"-Елхово спират за проверка на "Мерцедес" с белгийски регистрационни номера. Шофьор на колата бил турчин, живеещ в Белгия. 

По време на митническата проверка, извършена от служители на Митница Свиленград, в задната седалка на автомобила и в специално пригоден тайник под пода на автомобила са открити 65 пакета, увити в кафяво тиксо.

Пакетите съдържали бежово прахообразно вещество с тегло 33,501 кг, което при тестване реагира положително на хероин.

Случаят е поет от ДАНС, като е образувано досъдебно производство с цел разкриване и неутрализиране на транснационален канал за трафик на хероин.

Установено е, че наркотикът е трябвало да бъде транспортиран до Холандия, а организатор на канала е турски гражданин, пребиваващ в Белгия.

В резултат от проведените от служители на ДАНС операции организаторът е задържан на 28 август на територията на гр. Хасково, като при допълнително извършените действия по разследването са открити още 12,860 кг тегло хероин.

На двамата задържани са повдигнати обвинения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови